SZÓLT A HANG

Megint korán érkeztem. Tapasztalatom van már abban, hogy a tüntetésekről jó képeket a legelején lehet készíteni. Ilyenkor lehet a legkiválóbb feliratokat megfotózni és találni olyan arcokat, akik egy fotós számára értékesek.

Hozzájutom egy újsághoz, hosszú idő után először, amely nem a kormánymédia mantráit szajkózza. Olvassa, keresse a Magyar Hang péntekenként megjelenő számát!

Különleges nap volt a mai. Esküt tett a parlament a nép nevében. Hogy melyikében is, az  nagy kérdés. Egy biztos, nem azokéban, akik megjelentek a téren. Sokan voltak, vagy kevesen, ez mellékes az alapkérdést illetően.

Kétharmad a parlamentben úgy, hogy kevesebb szavazat is a több. Ki a többség? Milyen négy év vár ránk. Még azok a normák is be lesznek építve a törvényekbe, amelyek a szóhoz jutást biztosíthatták volna.

Oktatás, egészségügy, szociális háló nem szerepel az új kormány preferenciái között, hiszen a legfontosabb ténykedés a Soros Stop elfogadása. Bocsánat, a sorból, kifelejtettem a civilek likvidálását. Szóval a fontossági sorrend fontos tétel.

Orbán Viktor kijelentette, hogy minden magyar miniszterelnöke kíván lenni. Az enyém is? Örülök neki, mint ahogy örülök magyarul nem tudó román barátomnak is, aki, szavazott arra, amiről fogalma sincs.

Ami, azért biztató volt, hogy este a téren rengeteg fiatal volt. Az eddigi tüntetéseken azt tapasztaltam, hogy leginkább a középkorosztály próbált valamilyen ellenállást tanúsítani, most pedig zömében a fiatalok álltak a téren.

Fotóim csak jelentések lehetnek arról, amit láthattam és érezhettünk pár ezren, akik ebben az országban nem látjuk a jövőt. Szép lenne, ha nem lenne igazam. Aki ott volt, úgy gondolja, hogy folytatjuk.

 

 

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s