„HASÍT” A NEW SCHOOL BARBER

Ott lehettem az elején, amikor Marosfalvi Laci és szalonja kigondolta, hogy kis hazánkban megszeretteti és megtanítja a BARBER fodrászat alapjait. Jókor, jó helyen, szokták emlegetni közhelyként a kezdeményezést.

Nos, arról már írtam eleget, hogy az óta a fodrász szakma egyik legkomolyabb versenyét bonyolították le Symbolban, egymillió forintos fődíjjal. A Marosfalvi Team pedig hódító körútjára indult az ország szinte minden nagyvárosában, dugig telt házak előtt.

Azt, már csak mellékletként jegyzem meg, hogy mivel három éve Lacin kívül senki nem nyúlt a hajamhoz, megpróbáltam  tanévvége előtt is bejelentkezni egy igazításra. Na, ez nem jött össze! Tanévzárás után lett volna tíz perc, de mivel a frizurám elviselhetetlennek minősült, a Nyugati pályaudvarral szemben felfedeztem egy Barber fodrászatot és jöhetett a vágás. A srác, aki csinálta dolgot, megtanulta a HTK-kon az alapokat, ami azt jelenti, hogy a végeredmény nem lett rossz.

Szokásomhoz híven, megint korábban érkeztem az utolsó budapesti „előadásra”. Nem volt hátrányomra, mert láthattam komoly hajfestést egy későbbi bemutató miatt és az ajtóban csodaszép lányok fogadtak energia italokkal. Az előkészületek egy BARBER vágás esetén tulajdonképpen nem annyira fontosak, mert minden a fodrász székben dől el, mégpedig az előírás szerint percek alatt.

Pulya Misi, Atee és Laci azt mutatták be, ami a mesterekre jellemző. Miközben vágtak, állandóan kommentáltak, instruáltak és tanítottak. Kattogtak a fényképezőgépek, készültek a jegyzetek, s a végén a tanfolyam elvégzéséről mindenki oklevéllel távozhatott.

Az este azért, tartogatott más meglepetést is. Debrecenben dolgozó fiatalok mutathatták be tudásukat a fodrászszékekben, nem is akárhogyan. Saját fazonviláguknak megfelelően készítették a mestermunkákat.

A végén aztán a „trojka” mutathatta be ismét a mesterfogásokat, amelyekkel a School résztvevőik gazdagabban mehettek haza a BARBER vágás mesterfogásaival.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s