RÖPLABDA ÜNNEP

Már önmagában az ünnepnek számított a sportág életében, hogy négy válogatott részvételével az év legrangosabb eseményére kerülhetett sor a Papp László Arénában. Finnország, Bulgária, Csehország és a mi lányaink léphettek pályára, hogy eldöntsék, hogy ki lesz a női Európa-liga Arany-divíziójának a nyertese. A cél nem volt kisebb, mint legyőzni a Cseheket és utazni Peruba a Nemzetek Ligája selejtezőjére.

Az első összecsapás végére érkeztem a helyszínre. Egy-egy mérkőzés, akár két és fél, három órán keresztül tarthat, így nem siettem. Meglepetten tapasztaltam, hogy alig tudtam fotót készíteni a Finnország- Bulgária mérkőzésen, mert igencsak gyorsan, 3:0-ra lelépték az északiakat a pirosban játszó Bolgár lányok.

A közönséget úgy ültették, hogy az egyik oldalt teljesen megtölthette a szurkoló sereg, akik között láthatóan a legtöbben fiatal sportolók foglaltak helyet. Jöttek az ország minden részéről, amit a zászlók jeleztek.

A hangulat már akkor csodálatos volt, amikor lányaink megérkeztek a bemelegítéshez. Ismét meg kellett állapítanom, hogy a legszebb hölgysportolók a röplabdában találhatóak. Olyan intenzíven melegített a cseh válogatott is, mintha nem is fontos mérkőzésre készülnének. Az izzadság cseppek pár perc alatt megjelentek az arcokon, s szükség volt a törülközőkre.

Barátom, aki szakavatott mestere a sportágnak, azt mondta előzetesen, hogy jók vagyunk, de ellenfelünk esélyesebb. Szerencsére nem úgy indult a meccs, mint ahogy azt gondolta. Szinte végig vezettek a lányok, mondhatni magabiztosan. Igaz láttam már nem egyszer, hogy röplabdában a pontelőnyöket gyorsan el lehet veszíteni, ha percekre szétesik a csapat.

A szétesés, a kétségbeeséses ezen az estén ellenfeleinket jellemezte leginkább. Figyeltem az arcokat és láttam a tanácstalanságot. Mindent megpróbáltak, hogy megjöjjön az a lendület, ami átfordíthatta volna az eredményt az ő javukra, de válogatottunk ellenállhatatlan volt. 3:0!

Felszabadultak az érzelmek mindkét oldalon. Hitetlenkedés, levertség Csehországnál és széles mosolyok, üdvrivalgás a mieinknél. Szép volt lányok, irány Peru!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s