„CSAK” A ZENE VAN…

Egy valamire való koncert mostanság úgy kezdődik, hogy félelmetes intro hangok „bömbölnek” a hangszórókból, a színpadra lépéskor minimum felrobban egy pár petárda, de lángok biztosan égbe szökkennek az erre alkalmatos kütyükből. A fények vad villogásba kezdenek, vakító effekteket használva.

Tegnap este a Németh Gábor Project koncertjén voltam. Gábor egészen egyszerűen besétált a színpadra. megköszönte a tapsokat, s jöttek sorban a zenészek, egészen pontosan tizenegyen. Még egy utolsó összenézés és megszólalt a ZENE. Nagybetűvel írom, mert ez az volt. Minden külsőség nélkül, extra fényorgia nélkül hengerelt.

 

Funk, jazz, rock, blues keveredett félelmetes precizitással. Sajnos elég ritka alkalom, amikor koncerten ilyen magas szinten lehet élvezni a produkciót. Nem szokták megemlíteni minden közreműködő nevét, de ebben az esetben elengedhetetlen tartom, mert a kiváló zenészek megérdemlik.

Tony Lakatos szaxofon, Fekete Kovács Kornél trombita, Elek István és fúvós szekciója, Becze Balázs, Ludányi Tamás, Cserta Balázs, Lisztes Gábor basszusgitár, ifj. Tornóczky Ferenc és Németh György gitárok, Tálas Áron és Pink Edvárd billentyűk és természetesen a doboknál Németh Gábor, akinek életútját, zenekarait nem kell nagyon bemutatni azoknak, akik egy kicsit ismerik a hazai zenei világ mozgását.

A fotók sajnos zenélni nem tudnak, és csak sajnálhatja, aki még nem hallotta élőben a Projekt megszólalását. Igazi ínyenceknek való muzsika! Ha lesz még rá alkalom és reméljük, nem kell megint éveket várni, ne szalassza el senki. Addig is van nekünk a 2003-ban és 2005-ben megjelent hanghordozó.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s