AGRESSZÍVABB VOLT A FARKAS „HARAPÁS”.

Azoknak, akik kedvelik az amerikai focit, egészen biztosan különleges csemegének számít egy elődöntő. Ebben az évben a kitűnő, meglepetés csapat jutott a finálé előtti pillanathoz Nyíregyházáról. Szerencsére, ma már a vidéki fellegvárak olyan erőt képviselnek, amely tiszteletet ébreszt minden a sportágat szerető ember számára.

Tigrisek vagy Farkasok? Csupán ennyi lett volna a kérdés egy olyan helyszínen, amely először lépett be az amerikai foci világába? Pasarét, Vasas sportcentrum. Műfüves aréna, lelátóval. A televízió is felállította égnek meredő állványait, úgyhogy, nem csak a helyszínen drukkolók élvezhették az elődöntőt, hanem szinte az egész országban szoríthattak kedvenceikre a sportág szerelmesei. Sokan vannak, egyre többen. Ma már, nem csak az Amerikából közvetített mérkőzések vonzzák az embereket, hanem a hazai bajnoki mérkőzések is komoly rajongótábort tudnak maguk mögött.

Az sem véletlen, hogy az idei döntő a Szusza Ferenc Stadionba kerül megrendezésre, ahol tízezernél több ember elfér. Egyre komolyabb helyet követel magának a sportág és remélhetőleg a népszerűség, megjelenik az utánpótlás nevelésében is. Ebben talán a legjelentősebb „fejezet” a hazánkban megrendezésre kerülő Főiskolás Világbajnokság lesz!

Visszatérve a szombati elődöntőhöz, elmondható, hogy tekintélyes szurkolótábor érkezett Nyíregyházáról, dobokkal felszerelkezve, kiváló hangulatot teremteve a tökéletes napsütéses időjárásba. Volt szerencsém belehallgatnia a budapestiek edzőjének előzetes kommentárjába, aki azt mondta, hogy hiába ők az esélyesek a bajnoki eredmények alapján, a küzdelem három esélyes.

A kezdés, aztán nem ezt a feltevést igazolta. Pillanatok alatta szerzett előnyt a Wolves. Ezekben a pillanatokban úgy tűnt, hogy Nyíregyházát lesöpri a pályáról a hazai gárda, de nem véletlen, hogy a nyírségiek kiválóan szerepeltek az alapszakaszban, mert felkeményedett a védekezésük és irányítójuk briliáns megmozdulásaival hamar kiegyenlítették a hátrányt.

Fej-fej mellett alakult a pontszerzés, mígnem jött egy súlyos sérülés a vendégeknél és a szegény embert az ág is sújtja alapon, harcképtelen védőjük is elhagyta a pályát.

Az utolsó percekben aztán a Farkasok realizálták a fölényüket és bejutottak a HLF döntőjébe, amely a Szusza Ferenc Stadionban kerül megrendezésre július 14-én. Lelkeket igencsak melegítő látvány volt, ahogy a vendég szurkolók ünnepelték az övéiket, s ez az egész éves teljesítménynek szólt. S, hogy ki lesz a döntőben a Farkasok ellenfele? Holnap eldől Miskolcon.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s