SOUND OF SILENCE

Amikor, először vettem kezembe az Óbudai Nyár 2018-as programfüzetét, a több száz kiváló program közül, legjobban a Fő-téri koncertek érdekeltek, hiszen megszokottan a hazai zenei élet szuper csapatait, előadóit láthattuk az elmúlt években. Természetes volt, hogy amolyan zarándokhellyé vált Óbuda központja a zeneszerető, koncertlátogató emberek számára.

A fellépők névsorát meglátva, először az jutott az eszembe, hogy bátor. Az, hogy az Óbudai Danubia Zenekar kezd komolyzenével nem újdonság. Az viszont igen, hogy szinte kizárólag a komoly műfaj jelenik meg a színpadon, kérdésessé tette számomra tömegek megjelenését.

Hozzászoktunk ahhoz, hogy voltak olyan népszerű előadók, akikre annyian érkeztek, hogy nem lehetett beférni az amúgy igencsak tágas helyszínre és esetenként a későn érkezők a környező mellékutcákban hallgatták koncertjeiket. A második hétvége is a Danubiusé volt igaz itt már a világban ismert népszerű dallamokkal, többek között az E.T.,  a Potter fiú, a Star Wars filmek zeneszerzőjének, John Williemsnek alkotásaiból.

 Jött a július hatodika, ahol Horgas Eszter, Falusi Mariann és a Classjazz Band hangja töltötte be a teret. Egyszerűen öröm volt körülnézni. Szokták mondani, hogy még a csilláron is lógtak emberek, s bár csillár nem volt a Fő-téren, de ennyi embert tényleg régen lehetett látni koncerten.

Igény van arra, hogy a zene nívós legyen! Természetesen Eszter elbűvölő egyénisége, Mariann hihetetlen énektudása és egy rendkívül képzett zenekar önmagában is élmény, de olyan dalok kerültek a repertoárba, mint Simon and Garfunkel, vagy Leonard Cohen, de még Madonna is.

Az sem igazán zavarta a zenei élvezetet, hogy a koncert közben eleredt az eső és előkerültek az esernyők. Aki ott volt, maradandó élménnyel távozott. Jönnek még péntekek júliusban, ahol gyanítom, hasonló élményekben lehet részünk. A „komolykodás” folytatódik a Hot Jazz Banddal, a Vígszínház fiúzenekarával, a Grunddal és egy főhajtással a Queen előtt jazz változatban.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s