„TRIÁSZKODTUNK!”

A csuda gondolta volna évekkel ezelőtt, hogy egy nívós, de kicsinyke klubban bemutatkozó csapat igencsak rövid idő alatt közönség kedvencé válik és „kimerészkedik” egyre nagyobb színpadokra. Igaz, aki szereti a jó zenét, már abban a pillanatban „kiszagolta”, hogy Jankai Béla, Kálmán Gyuri és Sipos Peti nem akármilyen dolgot talált ki. Leporoltak, átdolgoztak olyan dalokat, amelyek ugyan benne voltak mindenki fülében, de mivel nem játszották őket a rádiók, amolyan elfelejtett dalok lettek.

Hamar kialakult az a helyzet, hogy a „bölcső”, a Back Stage Klub falait vagy tágítani kellett volna, vagy pedig időnként ki kellett lépnie a zenekarnak a klubozás világából. Jöttek is a meghívások a világ szinte minden pontjáról, s a hármas az egyéb elfoglaltságok miatt, manapság jó, ha egy évre előre tud vállalni fellépést.

Az minden alkalommal, szemmel is jól látható, füllel pedig kiválóan hallható, hogy nagyon szeretik és élvezik azt, amit játszanak. A trió szépen lassan bővült olyan zenészekkel, akik „úszkálnak” a zenének ebben a stílusában.

Kiszélesedett, mélyült a hangzásvilága TRIÁSZ-nak. Előkerültek olyan komolyabb darabok, mint például az East. Sorra jöttek a lemezek és terebélyesedett a rajongótábor.

Hétköznap este elég merész vállalkozás a jelentősebb tömegeket befogadni képes Barbanegra Track, de most már ez is bejött. Hullámzó, a dalokat a csapattal együtt éneklő tömeg a legjobb példa arra, hogy beérett a klubformációnak induló Triász. Az egyik kedves ismerősöm meg is jegyezte, hogy ezek a bulik is bekerültek abba sorba, amit vétek lenne kihagyni.

A fotókkal az ember mindig igyekszik egy-egy koncert hangjait képpé varázsolni, tudva azt, hogy ez lehetetlen, de talán azt el lehet érni, hogy aki még nem találkozott a Triász névvel, nem hallotta, hogy milyen csodásan szól a zenekar, az is felfigyel a történetre és legközelebb jön velem élvezni a zenét.

 

 

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s