AMERIKAI FOCI ÜNNEP

Kétségtelen, hogy a világ labdarúgása lázban él napok óta. Akik nem a kerek labdát kergető sportágra esküdtek fel, hanem a tojás alakú játékszert szeretik jobban, azoknak a július tizennegyedike igazi ünnepnap volt, függetlenül attól, hagy a hazai bajnokság során kinek drukkoltak.

Már a felvezetés sem volt mindennapi, hiszen az eseményt megelőző sajtótájékoztató is egy teljesen új helyen zajlott, bemutatva a helyszínt. Nagy falat volt a MAFSZ számára a Szusza Ferenc Stadion. Méretei, befogadóképessége felülmúlt minden létesítményt, ahol az amerikai foci ez idáig megjelenhetett.

XIII. FEZEN HUNGARIAN BOWL! Hihetetlennek tűnik, hogy már ennyi ideje avatnak bajnokot a hazai versengésben. Az, hogy a sportág népszerű, mára elvitathatatlan. Letettük a névjegyünket Európában és olyan vidéki fellegvárak alakultak sorra, amelyeknek komoly befolyása lett a bajnokságok végeredményének alakulásában.

Ahol csak lehetett, a Nagylátószög Magazin jelen volt fényképezőgéppel és bár nem mindig szakszerűen, tudósítással is. Az elődöntő egyik mérkőzéséről olvasható volt nálunk is beszámoló, sok-sok fotóval. Öröm számunkra, hogy egyre többen olvassák az ezekről megjelenő cikkeket.

A döntő azért kicsit más, ÜNNEP! Az Amerika foci ünnepe. A két legjobb lépett pályára. A Farkasok küzdhettek meg az acélos Miskolccal. Imponáló volt az alapszakaszban mindkét gárda eredmény listája. Öröm volt látni, hogy percekkel a kezdés előtt még hosszú sor kígyózott a stadion előtt. Igyekeztem kifigyelni a melegítő játékosok arcát. Feszültség, koncentráció minden pillanatban.

A mérkőzés pontosan úgy kezdődött, mint, ahogyan a Wolves szurkolók megálmodták. Lélegzethez sem jutott a Miskolc és pontokban, szinte behozhatatlannak tűnt az első játékrész kezdése. Edzői stáb nélkül aztán a felszívta magát a Steelers egészen odáig, hogy a vezetést is átvette.

Az igazi izgalmak a végére maradtak a bajnoki döntőhöz méltó módon, mert egy vitatott, ezerszer visszanézett támadás után ismét a Farkasoknál volt az előny, de jöhetett a Miskolc. El is jutottak a vörös zónába és egy betöréssel lezárhatták volna döntőt, de kritikus pillanatban jött egy gyermeteg átadási hiba, amely után a Wolves már nem engedte ki kezéből a bajnoki aranyat.

Gyönyörű győzelem volt, egészen mélyről felszabaduló érzelmekkel és egy felemelő vereség, bár rettentően szomorúan, de emelt fővel. Aki, megint csak nyert egy nagy csatát, az az AMERIKAI FOCI!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s