SALZKAMMERGUT GYÖNGYSZEME

Azon szerencsések közé tartozom, akik bebarangolhatták Ausztria legszebb vidékeit, rácsodálkozva a természet alkotta tájakra és a rendezett portákra, amelyek az ott élő emberek igényességét tükrözik.

Volt egy olyan település és tó, amelyet különösen a szívembe zártam. Erre mondják azt, hogy szerelem első látásra. MONDSEE. Egy olyan hely, ahová mindig visszavágytam, járjak bármely részén a világnak.

Természetesen rajongásomnak a fényképezőgép objektívjein keresztül is nyoma maradt. Volt egy olyan elképzelésem, hogy jó lenne megmutatni azt a látásmódot, amit képviselek, az ott élőknek is. Ajánlatommal meglátogattam cégeket, panziókat és a hegyen egy kempinget.

Mindenhol udvariasan fogadtak, de érezhetően a kemping volt az, ahol komoly érdeklődést tapasztalhattam. Nem tudtam, hogy rögtön elsőre a bájos tulajdonossal beszélek. Herta az a hölgy, aki nem csak nagyon csinos, hanem állandóan mosolygósan fogad mindenkit. Megbeszéltük a fotózást és én elindultam felfedezni a CAMP MOND SEE LAND kempinget.

A történet most már több évre tekint vissza és ezen a forró augusztus elején, már a harmadik sorozatot készíthettem, amelyből prospektus készülhet és a weboldalra is kerül jó pár fotó.

Aktuális volt a mostani fotózás, mert a kemping kinőtte magát és új helyszínekkel bővült a sátrak, lakókocsik lehetősége. A legnagyobb változás azonban a bejárat, a fogadóegység átalakítása volt és a már eddig is népszerű úszómedence környékének megújulása.

Fotózni is élmény az egészet, hiszen mindenhol virágok, tisztaság egy olyan környezetben, ami maga is „mese”. A világ minden nyelvén beszélő emberek sokasága, színes sátor, lakókocsi erdő.

Beszéltem olyan „bennszülött” kempingezővel, aki évtizede ugyanazon a helyen telepítette lakókocsiját, kialakítva egy olyan előkertet, amely bármely, állandó lakhely portájával felveszi a versenyt.

Egyetlen szabad helyet nem találtam a hatalmas területen. Ki lehetett tenni a telt ház táblát és az az érzésem, hogy ez így van az egész szezonban. Ha valaki most azon gondolkodik, hogy a jövő nyáron ellátogatna a Camp Mond See Land kempingbe, jó, ha időben foglal magának helyet.

Remélem, a fotók alapján sokan kapnak kedvet Salzkammergut gyöngyszeméhez és a környezetről, a városról készült képek is segítik tervezni a következő nyarat.

Kép és szöveg: Koncz Dezső


Die Perle von Salzkammergut

Ich fühle mich sehr glücklich,weil durch die schönsten Gebiet von Österreich wandern konnte,inzwischen bewunderte die natürlichen Landschaften und die geordneten Höfe,die die Tüchtigkeit der dort lebenden Menschen zeigen.

Dort befinden sich einen See und eine Ansiedlung,die ich besonders in mein Herz geschlossen habe.Das war eine Liebe auf dem ersten Blick.MONDSEE.Das is eine solche Landschaft,wonach ich mich immer sehne,ganz egal,wo ich gerade bin.

Natürlich habe ich viel Fotos gemacht. Ich hatte eine solche Vorstellung,meine Sichtweise zu zeigen.Mit meinem Angebot habe ich Firmen ,Pansionen und auf dem Berg einen Camping aufgesucht.

Überall empfingen mich herzlich,aber das Camp hat mir die grösste Interesse gezeigt.Am Anfang wusste ich noch nicht ,dass ich gerade mit der lieblichen Besitzerin spreche. Herta ist die Frau,die nicht nur hübsch,sondern auch empängt die Leuten immer lächelnd.Nachdem wir  alles über das Fotografieren besprochen hatten,   begann ich meine Entdeckung auf dem „CAMP MOND SEE LAND”.

Diese Geschichte ist schon vor mehrere Jahren passiert.In diesem heißen August habe ich schon die dritte Serie gemacht.Die Fotos können auch auf der Webseite und vielleicht auf neue Prospekte bewundert werden

Das jetzige Fotografieren hatte eine grosse Aktualität,weil   neue Plätze  für Zelten und Wohnwagen ausgebaut wurden.Die grösste änderung ist die Eingang,die Renovierung der Rezeption  und das beliebte,märchenhäftige  Pool hat auch eine neue Umgebung bekommen.Hier können  Leute  aus verschiedenen Ländern kennengelernt ,und bunte Zelten , viele Wonhnwagen bewundert werden.

Ich habe mit Dauercamper,dessen Wohnmobil schon jahrzehntelang aufgestellt wurde,  gesprochen.Einen wunderschönen Vorgarten, der mit einem ständigen Wohnort konkurriert ist,wurde hier von ihm angelegt.

Auf diesem risengrossen Gebiet habe ich keinen Freiplatz gefunden.Auf dem Schild könnte das Wort ”Ausverkauftes Haus „stehen,und ich habe das Gefühl,dass es in der ganzen Saison so passiert.

Wenn Sie jetzt plant,nächsten Sommer Urlaub Im CAMP MOND SEE LAND  zu verbringen,dann brauchen Sie rechtzeitig zu reservieren.

Ich hoffe,dass Sie durch meine Fotos Lust zur  „ Perle Sammergut „bekommen haben und die Fotos von Städten helfen bei der Planung für nächsten Sommer.

Bild und Text:Dezső Koncz

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s