BOMBÁZÓKRA „LŐTTEM” TEGNAP

Még mielőtt valaki azt gondolná a cím után, hogy háborús események közepébe keveredtem, vagy valamilyen terrortámadást eszeltem ki, meg kell nyugtatnom, békés természetem a régi.

A „lövések” fényképezőgéppel történtek és a célpont a B52 együttes volt. Nem először fotóztam a fiúkat, s már írtam is róluk cikket és ezért úgy gondoltam, hogy most cikk nem lesz, csak néhány kép.

A koncert eleve a Barba Negra Track kisszínpadán volt, ahol a fényviszonyok nem a legideálisabbak képek készítéséhez. Lassan gyülekeztek a népek. Meglepően sok gyerek, csinos hölgyek és B52 pólót viselő urak.

Nyolc órakor „eldördültek” a gitárok és izzani kezdett Jankai Béla billentyű rengetege. Kálmán Gyuri egyedi orgánuma és Pálmai tanár úr precíz tempója az első pillanattól egekbe nyomta a hangulatot.

Azt éreztem, hogy ez a buli teljesen más, mint amilyeneket eddig átéltem a nehézbombázó legénységgel. Színpadon még nem láttam Ács Andrást. Külön élmény az ember fotós szempontból is és botfülemmel is meg tudtam ítélni, hogy szenzációsan kezeli basszus hangszerét. Remélem, egy-egy képen ez megjelenik.

A fiúk vidámkodtak a számok között, s az első meglepetést Szűcs Janó hozta, visszaemlékezve külföldi vendégszerepléseire. Sok ezer kilométer és sok száz buli közösen holland barátjával és már dübörgött is az „Its my Life”. Az igazi meglepetés az volt, amikor már Kálmán Gyurival közösen magyarul is szólt a következő dal.

Aztán, egyedül hagyták a Tanár Urat dobszerkója mögött, hogy varázsoljon valami olyat, amit csak kevés ember tud ebben a szakmában, de természetesen minden hangszer kapott a csillogásra külön-külön is pár percet.

Volt még meglepetés vendég. Abaházi Csaba és a „Halál a májra” a legszebb Sing-Singes időket idézte meg a hálás publikumnak, amely ekkor már tombolni látszott. Jó buli volt és a végére maradtak természetesen a legnépszerűbb nóták, hogy mindenki úgy mehessen haza, hogy a fülében, az ereiben ott maradjon a B52 lüktetése. Az már csak hab volt a tortán, hogy először volt kapható a Jankai 55. koncert DVD-je igazi sztárparádéval.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s