HATALMAS „POFONOK” AZ USZODÁBAN

Soha nem fotóztam még ökölvívást, pedig rettentően érdekelt a dolog, mert szenzációs képeket láttam a különféle pályázatokon, ahol sport volt a téma. Vagy távol volt tőlem a verseny, vagy időpontban nem tudtam részt venni az eseményen.

Nem csoda, ha az egyik legrangosabb versenyre, az Ifjúsági Világbajnokságra azonnal jelentkeztem. Igaz meglepő volt a helyszín, mert vízilabdát, úszást már volt szerencsém a Duna Arénában fényképezni, de, hogy ott boksz legyen, elképzelni nem tudtam.

 Szokás szerint korán mentem, hogy szemrevételezzem a terepet és legnagyobb meglepetésemre az edző termen keresztül tudtam eljutni a Média Centerbe. Kiváló téma. Folyosón, udvaron és a teremben végezték az ifjú sportolók a bemelegítéseket. Már ott akkora ütéseket láttam, amitől halandó ember egyből padlót fogna.

Aztán megláttam a medence felett a két impozánsan megépített ringet. Tapasztalatból tudom, hogy minden sportág fotózásánál rá kell hangolódni a mozgásokra és bizony nem kis idő telik el, amíg az ember elkapja a fonalat.

Éreztem is az első képeken, hogy látványos ugyan az ökölvívás, de nem a legkönnyebben fotózható sportág. Televízióban megfigyeltem, hogy az első menet többnyire tapogatózó mozdulatokkal telik el, egy-egy ütésváltással, aztán a mérkőzés vége felé válik sűrűbbé a dolog.

A fiataloknál ez nem így volt. Úgy estek egymásnak az első pillanattól, hogy a mindent elsöprő lendülettől szikrázott a levegő. Cséphadaró módjára püfölték egymást a könnyűsúlyú gladiátorok. Az edzők a sarokban, hangos kurjantásokkal igyekeztek táplálni a tüzet, bár nem tudom, hogy a küzdelem hevében ezekből mi jut el a tudatokig.

Fontos volt az első nap, mert aki itt elbukik, már indulhat is haza, vagy a lelátóról drukkolhat tovább a csapattársainak. Hihetetlen színes kavalkádot láthattam a lelátón. Több mint ötven ország, háromszáz feletti versenyzővel érkezett a világ minden pontjáról. Egészen vékonydongájú legényektől a csinos lányokig vártak a ringbe lépésre, a lelátóról buzdítva már az első napon szereplő társakat.

A nap végén aztán sor kerülhetett az ünnepélyes megnyitóra is ahol Erdélyi Zsolt, Madár köszöntötte többek között a sportolókat, majd látványos show műsor zárta az első napot. Természetesen a java csak most kezdődik, hiszen mire a döntőkig eljutunk, rettentő sok ütésváltás történik majd a letakart medence feletti ringekben.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s