FARKAS LÁNYOK

Immár vagy négy éve figyelem az amerikai foci hazai mérkőzéseinek alakulását. Egyetlen egyszer tudtam ez idő alatt lányokat fotózni. Egyedül a Budapest Wolves Ladies tartja magát stabil csapatként a hazai mezőnyben. Voltak kísérletek más egyesületeknél is, hogy összekovácsoljanak egy gárdát, de ezek a próbálkozások elakadtak.

Egymás között játszani, valós küzdelem nélkül azért mégsem az igazi, ezért a csapat az osztrák bajnokságban tudott ellenfeleket találni. Hétvégén a Schwaz Hammers látogatott el a Rozsnyai útra.

Már a bemelegítéskor méregették egymást a lányok és mindkét gárda magabiztosnak látszott. A taktikai eligazítások a mérkőzés előtti körítés semmiben nem különbözött attól, amit a fiúknál láttam hétről hétre.

Igaz, mielőtt a sisakok felkerültek a fejekre és kesztyű a kézre, meglehetett csodálni a mesés hajfonatokat, a lakkozott körmök színpompáját és a gyönyörű szemeket. Ez utóbbi a „harci öltözék” elhelyezése után is látható maradt, de ahogy közeledett a kezdő sípszó, úgy váltak a tekintetek egyre harciasabbá.

Az első percek bizonytalanságai után kezdtek a hölgyek belelendülni a csatába, s voltak olyan szikrázó ütközések, amit már megszokhattam más mérkőzések fotózásakor. Az Ausztriából érkezett vendégek elsősorban trükkös megoldásaikkal tűntek ki, s ezt alkalmazták rendszeresen, egészen addig, amíg a „farkas lányok” rá nem jöttek arra, hogy mi fog következni.

Magabiztosabb volt a Wolves Ladies. Pontjaikat, ha nem is egyszerűen, de szépen gyűjtögették. Az igazsághoz tartozik, hogy a Hammers hölgyei közül a vezéregyéniségnek látszó és kétségtelenül legcsinosabb lány hamar megsérült és attól kezdve inkább csak a pálya széléről irányíthatott, egyszer-egyszer azért beszállva a derbibe.

A vége sima hazai győzelem lett annak ellenére, hogy a bírók bizony jó pár alkalommal ítéltek érthetetlen módon az ausztriai csapat javára. Jöhet jövő vasárnap egy valószínűleg nagyobb falat, a Salzburg Ducks.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s