Az év legédesebb hétvégéje.

Édes napok a Bazilikánál, amely Európa 4. legnagyobb  édesség tematikájú rendezvénye. Idén is a nagynevű cukrászok, séfek tartották a bemutatókat. Montezuma azték uralkodó szerint a csokoládé az istenek itala, ami ellenállóvá tesz és legyőzi a fáradtságot.

A kakaóbabból készült gyógyszert vagy élvezeti szert először csak itták, a spanyol királyi udvarban az előkelő dámák még mise közben is kortyoltak belőle. Ez egy el nem elszalasztható esemény Tudtam róla és vártam a napot. A Bazilikát megszemlélő átment az édesség kapun és választhatott. Megnézi a Bazilikát, majd édességet csemegézik, vagy eszik valami finomat és irány a Bazilika. Így a szem is és a gyomor is örömködöt.

Nem lehetett ellenállni a kóstolásnak. Minőségi alapanyagokból, házias ízekkel, egyedi megjelenéssel rukkoltak elő a mesterek. Bizony ízlelőm szorgalmasan dolgozott. Csak finom volt és finomabb

Egyaránt szerepeltek egyedi torták, cukormentes nyalókák, cukor virágok. Számos egészséges édesség is szerepelt a palettán.

A szakácsok sem szerettek volna lemaradni, főztek és sütöttek. Az asztalnál ülve ehettünk, leöblítve jófajta kontyalávalóval. Sokan sétáltak, fagyizva nézelődtek, majd a következő pavilonnál tortát tankoltak. Nem csak a szemünk, de az íz érzékelőnk is gyönyörködött, vittük a kóstolót és a mesterek jó hírét. Esténként jazz és klasszikus zene töltötte be a teret. Kellemes nap volt várjuk a jövő évit.

Kép és szöveg: Szendrei Tibor

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s