FERGETEGES BULI AZ ÁLLATKERTBEN

Felemelő érzés lehetett sok-sok évvel ezelőtt, amikor az ÉFOÉSZ és az Állatkert vezetése megállapodott arról, hogy minden évben, szeptember elején a fogyatékkal élő emberek vehetik birtokukba a Fővárosi Állat és Növénykert teljes területét.

Ezeken a kiemelt napokon már nyitáskor ezrek özönlöttek be az impozáns bejáraton, hogy meglátogassák az egyre bővülő állat csapatokat. Sokan vannak, már akik ismerősként köszönthetik a „lakókat” és hosszasan állnak meg a kedvenc kifutók, ketrecek előtt.

Egészen biztosan akad azért jó pár gyerek és felnőtt, aki először csodálkozik rá az egzotikumokra, a rengeteg újdonságra, amellyel az egyre bővülő park szolgál, függetlenül attól, hogy látogatói ezen a napon a fogyatékkal élők.

Le a kalappal az állatkert dolgozói előtt, mert a mindennapi menettől jelentősen eltérő programokkal kedveskednek gyereknek, felnőttnek egyaránt. Minden tisztelet az ÉFOÉSZ munkatársainak is, hiszen szinte az egész ország fogyatékkal élő társadalma meg tud mozdulni ezen a napon.

Nem tudom, hogy marad-e egyetlen zuga Magyarországnak, ahonnan ne jöttek volna buszokkal, autókkal, vonattal a csapatok. Természetesen, mint mindig, nem maradhatott el a regisztráció utáni ajándékcsomag sem.

Az „állati” látnivalók mellett több sátorban kínáltak sportolási lehetőséget, hennafestést, elsősegélynyújtó oktatást és egy sátorban külön rajzolási feladatokat is. A csúcsot, azért most is a fellépő művészek műsorának sora jelentette. Szabó Balázs Bandája mellett koncertet adott a Kifli Zenekar, mint szinte minden évben itt volt az Alma Együttes.

A legnagyobb parti azért Dj. Dominik és Kiki közös fellépése volt, amelyben segítettek a közönség közül színpadra lépő táncosok és nem maradt el a vonatozás sem.

Emlékezetes nap volt ez minden jelenlévő számára, s elsősorban a csillogó szemek, a határtalan öröm láttán garantáltan „töltést” kaptak a szervezők már jövő évre is.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s