BOROZÁS ZENEI KÍSÉRETTEL

Lassan eltelt egy hét és mindig arra emlékezünk, hogy Óbudán megjelent a kiváló „borosok” sora. Ez immár hagyomány, hogy szeptemberben a legfinomabb nedűk veszik birtokukba a macskaköveket.

Beszéltem sok kiváló borásszal és felesküdtek arra, hogy az értékes borokat nem szabad kísérővel, szódával fogyasztani, hiszen az egy teljesen más kategória.

Kísérő” azonban volt bőven a hétvégén és ez leginkább a zene formájában jelent meg. Az uralkodó irányzat a jazz volt, s talán nem véletlen, hogy az első napon a sok fellépő közül kimenekedően Bódi Magdi jelent meg vendégeivel, nem is akárkikkel.

Gyenes Béla, a világ egyik legjobb szaxofonosa fújt sok számban és a csúcs talán Török Ádi vendégeskedése volt Bódi Magdinál. Délután négytől sok formáció birtokolhatta a színpadot, de a szombat, kétségtelenül Gájer Bálinté volt. Vasárnap. a koronát a Budapest Bár tette fel az eseményre sztárvendégeivel.

A főszereplők azért természetesen a kiállítok voltak, akik be tudták mutatni a sok ezres látogatóknak termékeik csúcs borait. Lehet, hogy találtunk olyan ízeket, amelyeknek rabjai lehetünk a hétköznapokban, bizton voltak olyanok is, akik ragaszkodtak a kedvenc ízekhez, zamatokhoz és ezen eszük ágában sem akartak változtatni.

Jók voltak a borok, kellemesek voltak a zenék és a látogatók csak abban bízhatnak, hogy jövőre mindezekkel újra találkozhatunk.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s