KÉZILABDA VARÁZSLAT

Hétközi bajnokin jártam az Elek Arénában, s most kivételesen nem a zöld-fehér lányok mérkőzésére érkeztem, hanem az igencsak megerősödött férfi csapat fogadta a Szegedet. Nem akármilyen játékosok léptek pályára! Valószínűleg egy fél világválogatottat ki lehetne állítani a Pick Szegedből, ha nem az egészet….

Amitől ez a kora este, délután mégiscsak más élményt hozott, mint a kézilabda varázslatai, az a Magyar Kerekes-székes Kézilabda Válogatott bemutató mérkőzése volt.

Szokás szerint már a bemelegítésre érkeztem, mert ekkor lehetett leginkább kifigyelni a mozdulatokat, a cseleget, a megindulásokat. Voltam már kosárlabda mérkőzésen, ahol a kerekes szék volt a főszereplő. Néhány ismerős arc még onnan köszönt vissza.

Figyeltem, ahogy passzolnak, labdát pattintanak, és nagy erővel lőnek a játékosok. A kapusoknak elég nehéz dolguk lehet, hiszen, ha a lövés elég jól helyezett, a székhez kötöttség miatt elég rámozdulni a játékszerre.

A csapatok piros és fehér mezre váltak szét, majd rendes bírói segédlettel elindult a találkozó. Egyszerűen csodálattal néztük azt a technikai tudást, amit a válogatott tagjai felvonultattak, a csodálkozók között ott voltak a világ legjobbjai, mind a Fradiból, mind a Szegedből.

El nem tudtam volna képzelni, hogy a lendületet, erős lövéseket, esetenként komoly ütközéseket miként lehet négy keréken gurulva végrehajtani. Le a kalappal azok előtt a fogyatékkal élők előtt, akik a sportot választották azért, hogy megmutassák a világnak tudásukat, hihetetlen akaraterejüket.

Minden mozdulaton, összenézésen, mosolyon látszott, hogy imádják azt, amit csinálnak. Mindegy is az eredmény, a sok gól a kétszer húsz percben, mert a legfelemelőbb pillanat az lehetett mindenki számára, amikor a világ legjobbjai tisztelegtek elvonulva, pacsizva a kerekes székes válogatott minden tagjával.

Jöhetett a derbi, amelynek kimenetele nem volt kétséges, hiszen a vendégek a bajnokság toronymagas esélyesei. Az első percek aztán mintha ráijesztettek volna a Szegedre, mert nem tudták lerázni a Fradit.

Volt olyan pillanata mérkőzésnek, amikor a zöld-fehérek vezettek és érezhető volt, hogy a fiatal tehetségekben van „spiritusz”, legyen bárki is az ellenfél. A végén aztán helyre állt az erőviszonyok szerinti eredmény, varázsolt a Szeged, de biztató volt mindaz, amit az FTC-től láthattunk.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s