SZÉP VOLT FIÚK!

Pár éve, hátam mögött egy-két hazai bajnoki után, nagy izgalommal készültem a válogatottunk első mérkőzésére. A Népliget sportpályája szépen megtelt és kiváló volt a hangulat. Rögtön a mérkőzés elején tudtam készíteni egy fotót, amikor a Cseh válogatott a füstöt áttörve indult a csatába. A fotóm a nemzetközi pályázatokat bejárva, eljutott a világ sok országába és még díjazták is a nagyon erős mezőnyökben. Maga mérkőzés aztán nem festett túl jól, mert a vendégek nagyon elpáholták csapatunkat.

Most ismét Magyar-Cseh, mégpedig a Hidegkúti arénában. Azt gondolom, hogy labdarúgó mérkőzésen itt még soha nem történt olyan, hogy ki kellett tenni a pénztárakra a „Minden jegy elkelt!” táblát. Csodálatos érzés volt körülnézni a dugig megtelt lelátókon. Egy szektort a vendégszurkolók is megtöltöttek, jelezve, hogy az amerikai foci nagyon népszerű Csehországban.

A három nemzet kupa sorozatnak tulajdonképpen a döntőjére került sor, mert mindkét válogatott lenullázta a Szlovák nemzeti gárdát. Ennek megfelelően láthattunk igencsak intenzív bemelegítéseket. A gyülekező szurkolókat a szokásos dobos csapat hozta megfelelő hőfokra. Egyre több a csapat az országban és ennek megfelelően egyre több városból érkeztek a kedvenceik mezeiben díszelgő rajongók.

 A derbi álomszerűen kezdődött. Az első percek tapogatódzása után a mi pontjaink kerültek a „táblára”. Az örömteli hangulatnak aztán pillanatok alatt gátat emeltek a fehérben játszó vendégek. Az irányítójuk elemében volt és nem kellett sok idő ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, sőt meg is léptek pár ponttal.

Védelmünk ezen az estén azonban nagyon meg volt szervezve, és amikor már egy kicsit elkezdtünk aggódni, nagy hatékonysággal állították meg a Cseh rohamokat. Szerencsétlenségükre az irányítójuk egy vétlen helyzetben megsérült és már nem is tudott visszatérni a pályára. Szünetben gyönyörű lányok kápráztatták el a helyükön maradókat.

Szünet után a támadósorunk is kezdett bele lendülni. Egalizáltuk a hátrányunkat, majd szépen lassan az irányítást is átvettük a pályán. „Forrt” az edzői stáb a pálya szélén és hihetetlen egységet lehetett tapasztalni közöttük és a játékosok között.

A végén magabiztosan nyertünk egy elcsent labdával és egy szenzációs futással a mérkőzést itthon tartva a három nemzet díszes kupáját. Nagyon rokonszenvesek voltak a vendégek is, mert megtapsolták a magyar közönséget. Kiosztották a legjobbaknak járó díjakat és hazai kezekbe került a serleg.

 Nagyon nagyot lépett előre a válogatott az európai elit felé. Kiváló szakmai munka folyik a szövetségben és a klubokban egyaránt. A szurkolók pedig egyre többen vannak, egyre lelkesebbek és ezek összessége talán eljuttatja az amerikai focit a sportágak között arra az előkelő helyre, amely megilleti.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s