BOLONDOK CIRKUSZA

Rengeteg társulat fotós próbáján volt szerencsém jelen lenni. Összejön, húsz-ötven fotós és látunk teljes előadást, részleteket, akár úgy, hogy a rendező megállítja a színpadon történteket. Kettő oka van, amiért az utóbbi időben a magazin olvasói tőlem nem láthattak ilyen anyagot. Az egyik, hogy szakavatott barátaim, akik specializálódtak a műfajra, fényévnyivel jobban művelik nálam a fotózást, a másik, hogy rettentően sok egyforma képet láttam viszont az oldalakon.

Az élet úgy hozta, hogy fotózhattam a hét közepén egy ízig, vérig színésznőt, Virga Tímeát, akivel a beszélgetés során az is kiderült, hogy a CommandArte társulattal egy nagyon izgalmas bemutatóra készülnek, szinte minden nap, hiszen a bemutató előadás november 20-án lesz a Duna Palotában. A próbára való meghívás az Inspiral Cirkuszközpontba szólt. Belépve a központba egy terem fogadott, ahol díszletek, rekvizitek sora pihent, majd egy ajtóval beljebb egy tűzzsonglőr lány gyakorolta a mozdulatokat.

Belépve a terembe egy tündéri kutyuli üdvözölt hangos ugatással, majd jött hozzám, hogy simogassam meg buksiját. A próba közepébe csöppenhettem, így a menetet semmiképpen nem akartam megzavarni. Azonnal levettem, hogy részleteket látok a produkcióból, ahol a mozgásnak, a zenének és a merész cirkuszi attrakcióknak volt „főszerepe”.

A jelenetek közötti szünetben sikerült meglesnem a kreatív társulat minden arcát külön-külön kifigyelnem azokon a megbeszéléseken, ahol az előadók a részletek csiszolására fektették a hangsúlyt. Az is kiderült, hogy az artista produkciókkal nem először találkozhattam, mert az elmúlt évben a lezárt Lánc-hídon Ők „lógtak” a szereken.

Természetesen a próbán készült fotók, igazi jelmezek nélkül, nem éppen színházi körülmények között a teljes egészét a műről nem tudják visszaadni, de azt mindenképpen hozzák, hogy egy fantasztikusan érdekes előadást fognak látni azok, akik november 20-án elmennek a Duna Palotába.

A társulat bemutatkozása is gazdag közelmúltról árulkodik, s olvasható az alábbiakban. A Bolondok Cirkusza egy zártosztály mindennapjaiba enged betekintést, ahol az osztály betegeinek életét és mentális tévképzeteit látványos légtánc, zsonglőr és tánc produkciók keltik életre. Az előadás prózai és énekes szerepeit képzett színészek játsszák. Magas szakmai tudásukkal segítik a színes karakterek megformálását, akik gyakran mosolyt csalnak a közönség arcára.  Ugyanis tagadhatatlan, hogy egy ilyen környezetben rengeteg vicces szituáció bonyolítja az itt lakók életét. Az este folyamán meglepő fordulatokban sem lesz hiány! 

Célunk egy cirkusz-színházi irányzat megteremtése, amely ötvözi a klasszikus cirkuszi elemeket, különböző művészeti ágakkal, úgy mint színház, tánc, zene, és más mozgásművészeti formák.
Műsoraink leginkább a levegőakrobatika elemeire épülnek – tissue, karika, hammock, kocka és gurtni-, melyek a tánc, a talaj-, partner akrobatika és színészet által válnak teljessé.

Társulatunk előadásait számos rendezvényen láthatta a közönség. Többek között a LESZ fesztiválon, a Debreceni Virágkarneválon, a Diósgyőri várban a “Szent Iván Éj”rendezvényen, a Csabagyöngye Kulturális közözpont, a Sepsiszentgyőrgyi Szent György napok, illetve az Óbudai Nyár keretében a Liliom című előadásban.

Rendező: Virga Tímea
Koreográfus: Nagy Zsuzsanna, André Rolland

Szereplők: André Rolland, Hegedűs Endóra, Mórocz Eszter, Nagy Zsuzsanna, Peták Róbert, Török Boglárka, Valkó Bence, Virga Tímea, Weszelovszky Anna

Irány november 20-án a Duna Palota, a bemutató előadás, aztán remélhetően sok-sok előadás az ország minden pontján!

Szöveg: CommandArte és Koncz Dezső

Fotó: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s