EGYÜTT DOBBANT SOK EZER CSIKIDAM SZÍV

Alig egy hónapja írtam arról, hogy ismét színpadon lesz az a csapat, amely beépült életembe a klub vezetésének megtisztelő feladatával. Ifjak voltunk, teli lelkesedéssel és „körülölelt” bennünket az R-GO zenéje. Megmozdult egy ország, szeretetével elhalmozva a zenekar minden tagját. Robi, Atilla, Józsi, Paci, Tibike és Saci és Évi, egy akkora csapat, amely megrengette a hazai zenei világot.

Úgy készültem a kedd estére, hogy kívül hagyom az érzelmeimet és szigorú kritikusként csak a színpadon történtekre fogok koncentrálni. Féltettem azért a srácokat, mert egy hétköznap este megtölteni a legnagyobb hazai arénát, nem egyszerű feladat. Érkezve a buli előtt fél órával, gondolataim szertefoszlottak, meg özönlött a tömeg a bejáratok felé. Így már jó, így már tetszik!

Lehetőségem volt a buli előtt beköszönni az öltözőkbe is. Eredeti „keménykedő” terveim már ekkor porladoztak. Ki tudja mikor láttam utoljára Holló Józsit, Környei Atillát, Pacit, Kozma Tibit. Talán nem tartozik másra, már akkor megdobbant a szívem. Robi úgy üdvözölt, mint jó barátot,”Örülök, hogy velünk vagy!” Örültem.

Kilépve az öltözőből még mindig azt gondoltam, hogy a személyes érzelmeket levetkőzve, a tőlem telhetően kritikai szemmel fogom nézni a színpadot. Besétáltam az arénába és az összes addigi érzésem „elszállt”. Az első sor, a régi klubos kapcsolatból úgy szólt hozzám, esett a nyakamba, mintha Budakalászon tegnap fejeztük volna be azt, amit évtizedekkel ezelőtt átéltünk.

Ettől kezdve ugyanolyan rajongó lettem, mint régen. Csodáltam Dj Dominik tökéletes hangolását, Robi első megjelenését a színpadon, A gyönyörű hölgyeket, akik a dalok koreográfiáit tökéletesen hozták egészen magas művészi szinten. A gidák olyan összehangolt mozgását, ami a profizmus legmagasabb foka.

Az már tényleg csak hab volt a tortán, hogy két tehetség jelent meg egyszerre a pódiumon. Geszti és Szikora. Alkottak akkorát, amelyre csak azok képesek, akiknek lételeme az alkotás, a dal, a színpad. Péter önmagába is csoda, de Robival akkorát alkottak, amelyet csak kevesen tudnak. Szerencsés, aki láthatta Őket!

Van, volt egy dal, az „Amulett”. Egy zongora és Robi. A csoda ezután érkezett igazán. Holló Józsi ült a billentyűk mellé. Jött az ötös fogat és szó szerint szabadult el minden érzés. Együtt dobbant sok ezer CSIKIDAM szív!  Az eredeti formáció nem igazán kapott sok lehetőséget, de kétségtelenül a csúcsa ez lett az estének. Rakjuk el az élményt talán örökre. Ez volt a harmincöt éves R-GO megjelenése a Papp László Sportarénában 2018-ban.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s