PARÁDÉ A KOMIBAN!

Az ember azt gondolná, hogy az év utolsó napjaiban csendesen lepereg a két szuperkupát eldöntő vízilabda mérkőzés. Az UVSE mindent megnyert ebben az évben a hazai medencékben és ugyanez elmondható a Fradiról is. A készülődések a bemelegítések, azért teljesen mást mutattak.

Feszültség az arcokon, intenzív átmozgatások és csak egy-egy mosoly az ellenfelek felé, akik természetesen medencén kívül jó barátok. Igencsak régen voltam már én is vízilabda mérkőzésen, s meg kell, mondjam fotósként hiányzott.

Szokás szerint már a bemelegítésen is kattogtattam, s rá kellett jönnöm, hogy nem sem árt az „előjáték”. A lányok megint csinosak voltak, s mind a két csapat, a Dunaújváros is úgy ugrott a vízbe, hogy: „na, most”! Az, azért hamar kiderült, hogy az UVSE uralja derbit, s mondhatni magabiztosan nyeri a kupát. Kapaszkodott az Újváros, de amikor már majdnem befogták a lilákat, mindig becsúszott egy hiba, amit Keszthelyi Ritáék könyörtelenül kihasználtak.

A vége azért az lett, hogy Benczur Márton mártózott meg a Komjádi –uszoda vízében. Ázottan, de boldogan nyilatkozott, amibe sikerült belehallgatnom, s egyértelműen azt mondta, hogy nem volt ez olyan sima mérkőzés, mint amilyennek látszott. Ha egy pillanatra nem figyeltek oda, a kiváló Dunaújváros rögtön a nyakukon volt.

Rövid szünet után jöhetett a hazai mezőny két legjobbja a férfiaknál. Szolnok-Ferencváros. Ki tudja hányadszor csak a közelmúltból? Kiváló játékosok mindkét oldalon, tehát adva volt a kétesélyes mérkőzés.

Nem úgy indult, ahogy a Szolnok szerette volna. Fölényesen kezdtek Varga Dénesék, s hiába remekelt mindkét kapus az eredményjelzőn a gólok számában „kúszott” felfelé a Fradi. Szomorú vége lett volna a dolognak, ha kék sapkások itt feltették volna a kezüket megadásuk jeléül. Nem csak felszívták magukat Bátoriék, hanem elsősorban Nagy Viktor parádéknak köszönhetően a vezetést is átvették.

Igaz, a pünkösdi királyság nem tartott sokáig, mert igazi sztár megoldásokkal a zöld-fehérek hozták a meccset, így a nap második fürdőjét Varga Zsolt vehette, az uszodában. Mindkét meccsen bebizonyosodott, hogy vízilabda nagyhatalom vagyunk már jó ideje, s elnézve a fiatalokat leszünk is még egy darabig.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s