HÁFRA SHOW

Régen voltam már női kézilabda mérkőzésen fotózni. Amúgy is, leginkább a Fradi lányait szeretem fotózni és nem csak azért, mert szépek, hanem a hazai mezőnyben, a csak magyar válogatott szintű játékosok legtöbbje itt található. Rangadóra mentem, mert az Érd is a legjobbak között van már jó ideje, s mindig okozhat meglepetést.

Ezen a szombat estén azonban a fényképezőgépen objektívjét leginkább egyetlen játékosra „hegyeztem” ki és ez Háfra Noémi. Figyeltem mozdulatait a bemelegítéstől kezdve, a házi díjátadón keresztül a győztesek mosolyáig. Ha csak a közelmúltat nézzük, mindig voltak olyan klasszisok, mint, Farkas Ági, Pálinger, Kati, Tóth Tímea, Kökény Beatrix, Radulovics Bojana vagy Sterbinszky Amália.

Noémi szemtelenül fiatalon lépked felfelé azokon a lépcsőkön, amelyek a klasszis játékosok közé vezetik. Már most is vezéregyénisége a zöld-fehéreknek, de meg van benne az az alázat is a sportág iránt, hiszen közelről lesheti Kovacsics Anikó szenzációs mozdulatait, érezheti a védelemben maga mögött Bíró Blanka magabiztos védéseit.

A címben jelzett „Háfra show” nem az Érd elleni mérkőzésre értendő, mert nem valószínű, hogy Noéminek ez volt élete legkiemelkedőbb mérkőzése. A jelző leginkább a világversenyekre aggatható fel, mind az ifjúsági, mind a felnőttekre értendően.

A mérkőzés természetesen úgy indult, hogy sima hazai győzelem lesz. A félidő végére aztán látótávolságba kerültek a vendégek. Elek Gábor egy percig sem lehetett nyugodt, de azért a kötelezőt sikerült behúznia a Fradinak.  Kemény volt végig a küzdelem, de jó volt nézni, ahogy a végén mégis barátként ölelték meg egymást a két csapat játékosai.

Szimpatikus volt, ahogy az érdi szurkolótábor is vastapssal, pacsikkal köszönte meg a lányainak a tisztes helytállást. Biztató volt a szinte teljes telt ház is és megint a sok-sok fiatal a lelátón. Azt gondolom, jó úton halad a hazai kézilabdázás mind a hölgyeknél, mind pedig a férfiak vonalán. Háfra Noémiről pedig azt gondolom, hogy a tudósítások alkalmával áradozhatok még sokat egy érett, klasszis játékosról.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s