KÍNAI „HENGER”

A hazai asztalitenisz vezetésének köszönhetően a világ legrangosabb versenye, immár hagyományosan Budapesten került megrendezésre az év elején. Örülhetett ennek mindenki, aki ismeri, szereti az asztaliteniszt. Egy héten keresztül láthattuk a legnagyobb „varázslóit” a sportágnak.

Többnyire, ahogyan azt már megszoktuk, Ázsia dominált. A világ ranglista előkelő helyein szereplő versenyzők még mindig sok-sok lépcsőfokkal feljebb tartanak, mint a többi ország lányai, fiai.

Nekem szerencsém van, hogy immár sokadik alkalommal ott lehettem fényképezőgépemmel a pénzdíjas versengésen. Sajnos idén a sűrű programok miatt csak pár órán keresztül élvezhettem azt a csodát, amit ezek az emberek az asztalok mellett produkálnak.

Szombaton láthattam az egyesek elődöntőit és azt sem túl sokáig. Pedig a dolog annyira látványos volt, hogy az ember néha el is felejtett fényképezni, mert a figyelmet magával ragadta a magas szintű tudás, a sok látványos szett.

Azt, viszont jó volt látni, hogy a nézőtér olyannyira megtelt rajongókkal, hogy még lépcsők is üllőhelyül szolgáltak. Igaz ez annak is köszönhető volt, hogy vegyes-párosunk ritka bravúrt végrehajtva egészen a döntőig jutott. Bravó Szurdi-Pergel vegyes páros!

Azt, hogy Kína milyen magasan kiemelkedik a mezőnyből, mi sem bizonyítja jobban, hogy a második helyen rangsorolt Hszü Hszin az elődöntőben négy nullás vereséget szenvedett honfitársától és vasárnapra már csak az ő versenyzőik állhattak asztalhoz a döntőkben.

A hölgyeknél is szoros volt szinte minden mérkőzés, de Cshen Meng magabiztosan menetelt a győzelemig, „bevéve” Budapestet, hiszen a számtalan World Tour győzelmei közül nálunk először sikerült nyernie.

Fontos volt ez a Seamaster World Tour fővárosunknak, mert kiváló főpróbája lehetett az április 21-28-án megrendezendő világbajnokságnak, ami az év legfontosabb eseménye a sportágnak. Bízunk abban, hogy még több nézővel és kiváló haza teljesítményekkel.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s