MOTOROS PARÁDÉ BUDAPESTEN

Sokat fotózok sportot. Igaz a motorozás közelébe elég régen kerültem, de ha belegondolok abba, hogy poszterként az első motoros fotó az én objektívemen keresztül nyert örök valóságot, akkor még büszke is lehetek. Czuni Laci ugratott felellettem Kiskunlacházán, úgy hogy mögötte csak a bárányfelhők voltak, mivel én az ugrató legalján feküdtem. Poszter lett a boltokban.

Azóta, talán egy vasparipák riport a Pajtás Lap oldalain és más semmi. Ott voltam a X-Trial világbajnoki futam sajtótájékoztatóján, ami önmagában is érdekes volt, hiszen Toni Bou, a világbajnokság abszolút esélyese tartott bemutatót.

Már akkor érdekesnek tűnt az egész, pedig versenyről még szó sem volt. Kiderült, ebben a szakágban nem a gyorsaság a fontos, bár idő intervallum behatárolt egy-egy akadály legyűrésénél. Önmagában az is meglepetés volt, hogy belépőt sem lehetett kapni az utolsó pillanatokban. Másodszor van ilyen verseny Budapesten és most a világbajnoki futamok első menete érkezett fővárosunkba.

Ez az év előtte van mindenkinek és nem mindegy, hogy hányadik helyet tudja folytatni az évadot. A felvonuláson mindenki megjelent, aki fontos. Aztán jöttek a „szűrők”. Estek ki sorban, akik hibáztak. Neves versenyzők gyűjtöttek annyi hibapontot, hogy már csak pályán kívül követhették a legjobbak versenyét.

A szabály egyértelmű volt. Egy pont, ha leér a motor alja vagy akár egyetlen láb.  Öt pont mínusz, ha egy pályát nem tudott teljesíteni a versenyző. Az akadályok olyan nehézségűek voltak, hogy kifogástalan pályateljesítés szinte kizárt volt. A szünetben jöttek csinos lányok és egy különleges show, ahol, kerékpárral teljesítették a HEGESHOW versenyzői, azt, amivel a motorok is nehezen küzdöttek meg.

Ugrattak, repültek, kúsztak, másztak a motorok is az akadályokon mindannyian. Az, azonban hamar kiderült, hogy a spanyolokat ezen az estén nem nagyon lehet meglepni. A végső összevetésben nyert a sokszoros világbajnok, majdnem hibátlan teljesítménnyel, s ez annál is értékesebb volt számára, mert az elmúlt évben a sérülése miatt nem tudott Budapesten versenyezni.

Rengeteg fotó készült, sok száz kép, pedig ez már egy szűk válogatás. Egy biztos, hogy akik nem fértek be az arénába, jövőre ki ne hagyják az élményt!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s