A TÁNC BŰVÖLETÉBEN

Nagyon régi tervem volt, hogy egy igazi táncversenyen ott lehessek. Valami mindig közbejött és ezért elmaradt a fotózás. Az nem lenne igaz, ha azt állítanám, hogy soha nem fényképeztem versenytáncosokat, de ez többnyire egy rövid bemutató alkalmával történt. A televízióban szívesen néztem az összefoglalókat. A fotós azok látványából is tanul.

Ezen a hétvégén aztán eljött a „nagy nap”! A MOM sportlétesítményében rendezték az országos bajnokságot sok kategóriában, külföldi indulók részvételével. Fotóztam már a csarnokban sportot és előre féltem az akkor megismert fényviszonyoktól, amelyek cseppet sem voltak fotóbarátnak nevezhetőek.

A létesítménybe való belépés után ez a félelmem azonnal elillant, mert a világítás ragyogó volt, mint ahogy a nagyon elegáns környezet is. Azt mindig csodálattal néztem, hogy gyönyörű hölgyek, fess urak űzik ezt a nem is olyan könnyű sportágat, de élet közelből ez az élmény leírhatatlan.

Eszméletlen hajkorona költemények, csoda sminkek, teszem hozzá a férfi versenyzőknek is, és akkor a fellépő ruhákról nem is beszéltem. Csak ámultam, de nem bámultam, hanem fényképeztem. Szokásom szerint legalább annyira érdekelt a back-stage világa, amihez be kellett lépnem az öltözőkbe, a színpad mögötti részbe vagy akár a folyosói gyakorlásokba.

Szakelemzést nem tudok írni magáról a versenyről, mert gőzöm nem volt a pontozás mikéntjéről. Nekem minden pár nagyon tetszett, függetlenül attól, hogy a mezőnyben miként végzett. Csodáltam a szeniorok teljesítményét, „olvadoztam” a gyerekek láttán és megemelem nem létező kalapomat a profi versenyzők előtt. Nagy élmény volt az a rövid idő is, amelyet a versenyen tölthettem. Abban biztos vagyok, hogy a következő hasonló eseményt nem fogom kihagyni. Remélem a fotóim is „beszélnek” a versenytáncról.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s