KÉTSZER 3-0!

A röplabda is azon sportágak közé tartozik, amelyeknek a tömegvonzása igencsak erős. Nem véletlen, hogy Érden az aréna szinte teljesen megtelt a Magyar Kupa döntőjére. Magam a hölgyek mérkőzéseire jutottam el vasárnap délután, s bár az Óbuda Vasas Budapestet képviselte és Jászberény sincs túl messze a kilométereket illetően, de a kétdöntős vetekedhetett abban, hogy melyik szurkoló tábornak kellett többet utaznia.

 Kezdjük a bronzért folyó csatával. A csata szó, azért itt enyhe túlzás, mert a Jászberény ugyan nem feltett kézzel állt szemben a piros-kékekkel, de a fővárosiak mégis magabiztosan húzták be a három menetet. Voltak feltámadásai a mérkőzésen Deme Gábor lányainak, de nyert az esélyesebb alakulat, mint ahogy a bajnokságban is dobogósok Óbudai hölgyei.

Mint mindig, most is meg kellett állapítanom, hogy a sportoló hölgyek sokaságából szépségükkel, csodás alakjukkal verik a mezőnyt a röplabdás lányok, asszonyok. Élmény már egy bemelegítést is végignézni!

A döntő előtt meg is lepett, hogy a Nyíregyháza is és a Békéscsaba is verejtékcseppek megjelenéséig nyomta a mérkőzés előtti átmozgatást. A feszültség tapintható volt, hiszen mindkét alakulat számára a kupa hazavitele volt a cél. Egy éve még bravúrnak számított a nyírségiek győzelme, de az esélyesebbnek tűnő gárdának a nyírségi alakulatot tartotta a szakma.

Mindkét szurkolótábor alaposan kitett magáért és nem csak azzal, hogy rengeteget utaztak, hanem a kék lufikkal, dobokkal, zászlókkal, transzparensekkel kiváló hangulatot teremtve a kupadöntőn. Biztosan felemelő érzés lehet a hölgyeknek, hogy ilyen hűséges rajongók kísérik el őket szinte mindenhova.

Ünnep volt a sportág számára már a szombat is, hiszen akkor a férfiak osztották el a helyeket szintén jelentős nézőközönség előtt. A nőknél végül a Nyíregyháza tudta megvédeni a tavalyi elsőségét, s kapta meg a kupát Szabó Tünde államtitkártól. Mennyit is ér ez a győzelem? Azt gondolom elég csak a fotókon megnézni azt a felszabadult örömet, ami a győzteseknél „vulkánként” tört elő a döntő pont elérése pillanatában.

Szép volt lányok! Gratuláció illeti a szövetséget a szervezésért. Jöhet az igazi nagy falat, augusztusban a női Európa-bajnokság a Papp László arénában. Akkor majd megszűnik a szurkolótáborok különböző színekben való felvonulása és egy folyamként piros-fehér-zölddé változik a lelátó.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s