EGY KIÁLLÍTÁS KÉPEI

A világhálón fedeztem fel. Keresem azokat az embereket, akik fotózás szempontjából érdekesek lehetnek. Dobosi Zsuzsa kimondottan szép NŐ! Természetesen azonnal megkerestem, mivel a fotópályázatokhoz kellenek a jó portrék. Azt, első ránézésre megéreztem, hogy izgalmasabb ember van a „vonal” túlsó oldalán, mint egy csodás hölgy.

Miután kiderült, hogy lenyűgöző képei vannak, nem volt kérdéses a bemutatása. Megbeszéltük, hogy pont jókor történt a megismerkedés, mert kiállítása nyílik hamarosan. A riport ez után elmaradt, és ez így utólag nem is olyan nagy baj, mert jött a meghívó a kiállítás megnyitójára.

Hamarabb érkeztem a Dürer Kert kiállító terébe, pontosabban folyosójára. Valamikor az épület zárda volt, no meg laktanya. Ma, ikonikus helye a független művészet ezernyi ágának. Kiállításra ideális választás.

Kellemes gitár zene fogatott egy tündér énekét kísérve. A képek raklap alapokon, nyers, elemi erővel „kényszerítették” a nézőt fejének, tekintetének felemelésére. Nem a szokásos szemmagasságban helyezkedtek el az alkotások, hanem „egy emelettel” feljebb.

A megnyitó beszéd rövid, frappáns volt. A vendégsereg szép számú, sok ismerős arccal. Hazafelé még láttam a kiállított műveket. Megmaradtak szemem exponáló területében és még sokáig ott is lesznek. Tökéletesnek érzem Dobosi Zsuzsa szavait.

„Művésznek születtem.

Rajzolok, festek, írok.

Egy író, bölcsész, örök gondolkodó képzőművész vagyok, akinek eszköze lett a keze arra, hogy megmutasson egy olyan dimenziót, ahova bejárása van.”

Alkotások: Dobosi Zsuzsa

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s