„ELEFÁNT DÜBÖRGÉS” 2019. ÁPRILIS 13.

Amikor, készülök egy nagyobb koncertre, mindig szükségem van arra, hogy a lelkemet is felkészítsem az ünnepi eseményre. Meghallgatom azokat a dalokat, amelyeket régebben vettem elő szinte naponta, megnézem azokat a fotóimat, amelyeket akkor készítettem, amikor a zenekarnak volt egy-egy nagyobb akciója. Az összeállítás a Barba Negra Trackban készült. Szóval a fiúk a hangszereiket és pedig a lelkemet, szívemet hangolom a várt estére.

Amikor, először láttam a Karthago plakátokat, a negyvenes számot nagyon el sem akartam hinni. Gondolom ezzel Szigeti Feriék is így lehetnek. Eszembe jutott, amikor évtizedekkel ezelőtt büszkén húztam ki magam magyar rockot szerető fiatalként a zenekar nemzetközi sikere hallatán. Bár a hazai sajtó nem bánt túl bőkezűen ezzel a győzelemmel, mert az már nyugat felé esett meg, a dalt nem lehetett megállítani.

Csodáltam a csapat minden pillanatát, energiáját és tiszteltem a közönség szeretetét, amit csak kevesen tudhatnak magukénak. Igazi csoda volt az az időszak, amikor a „vezér” közvetlen munkatársaként még ember közelibbé vált az a rock, amit a Karthágó képviselt.

Nem csoda az sem, hogy szinte minden alkalmat megragadtam ahhoz, hogy a rockzenei iránti szeretetemet kifejezve ott legyek, ahol Kiss Zoltán, Takáts Tamás, Gidófalvy Attila, Kocsándi Miklós és Szigeti Feri színpadra áll. Nem vagyok benne biztos, de feltételezem, hogy világcsúcs, de hazai biztos, hogy ennyi idő után változatlan felállításban hallgathatom az elefántdübörgést.

Folyamatosan koncerteznek, hihetetlen népszerűséggel, hatalmas tömegek előtt és élvezik. Nem csak élvezik! Alkotnak is mindig újat, de megtartva azokat a zenei elemeket, amelyek a rockot örökre életben tartó dalok. Április 13. Ünnep lesz az a Papp László arénában! Nem csak a negyven éves zenekaré, hanem mindenki számára, aki a rockzene szerelemese. Várunk rád, mert hallod majd az elefántdübörgést!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s