„ELGURULT” A TOJÁS

Igaz, ez jelen esetben nem a népi hagyományoknak megfelelő történet, amikor a kertben, bokrok között elrejtett piros tojás után indítanak ifjak hajtóvadászatot. Április első hétvégéje, az amerikai foci rajtja volt az elit osztályban.

Rögtön rangadókkal kezdődtek az összecsapások, hiszen nem akármilyen csemege volt a Wolves – Steelers derbi Székesfehérváron. Nagyon az elején vagyunk még a bajnokságnak és igazán nehéz felmérni az erőviszonyokat, de minden megszerzett győzelemnek azért súlya van.

Ebben az évben a Markr’s Mark Hungarian Football Leauge néven fut a bajnokság, amelynek a végén július 7-én a döntővel ér véget, ahol várhatóan telt ház, ötezer ember előtt.

Egy olyan mérkőzést választottam, ahol a vadonatúj „idegenlégiós” csapat, a Kijev Capitals vendégeskedett a Budapest Cowbells legényeinél. Az Ukránok minden mérkőzésüket-vendéggént fogják teljesíteni, s ez nem véletlen, mert nem lenne egyszerű a hazai gárdáknak a Kijevbe utazás.

Már akkor meglepetés ért, amikor kiérkeztem az angyalföldi pályára. Teljes telt ház fogadott jóval a kezdés előtt és az emberek csak jöttek és jöttek folyamatosan. A lépcsőkön is ültek és álló hely sem igazán maradt. Az ukrán szurkolók is megtöltöttek szinte egy teljes szektort és igazán üde színfolt volt a pálya szélén azok a gyönyörű lányok, akik a vendégcsapattal érkeztek és mosolyogva, de hangos kiabálással biztatták csapatukat.

Az is kiderült első ránézésre, hogy a Capitals testi felépítésében igazán erős társaság. Ki is derült az első percekben, hogy futással a védőfal nem lesz nagyon átjárható. A Cowbells viszont ezt a problémát tökéletesen megoldotta „játékintelligenciával”. Nem véletlen a huszonhat-hatos végeredmény.

Elindult a pontvadászat és attól függetlenül, hogy a végeredmény tetemes volt a hazaiak számára, a Capitals nem lesz leírható ellenfél senki számára.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s