36 BISZTRÓ „TITKAI”

Sokat közlekedek Budapesten, a Szentendrei úton kocsival, busszal, de esetenként gyalog is. Mindig figyelem az újdonságokat, mert azt tapasztaltam, hogy sorra nyílnak az üzletek vagy éppen szépülnek a kirakatok, portálok. Feltűnt nem is olyan régen egy 36-os felirat az épület tetején. Nem volt időm azonnal megállni, de furdalt a kíváncsiság, hogy mit rejt a szám és a BISZTRÓ.

Természetes, hogy érdeklődésemet az első látogatásként realizáltam. Belépve az étterembe az első benyomásom rögtön az volt, hogy egy ízlésesen berendezett, nem hivalkodóan, modern bútorokkal, jó lakberendezői vénával találkozhattam.

Ami, második, igencsak kellemes élményem volt, a széles mosoly, amivel fogadtak. Már ez a két „tétel” meghatározta a „szeretem ezt a helyet” érzést. Aztán észrevettem azt is, hogy egy kicsi pódium áll a terem végén, kottaállvánnyal, hangszerekkel „fűszerezve”. Még jobb! Esténként zene van és színház. Míg a szülők, hódolnak a kulináris élvezeteknek, addig a legkisebbeknek a játék sarok meglátogatása a legszebb pillanat. Szerencsére egyre többen jönnek rá a vendéglátóhelyek közül, hogy nem csupán a finom ételekre és italokra van szüksége az embereknek.

Az is ritka egy étteremben, hogy festmények, művészi alkotások, mini kiállítás formájában színesítik, a nézelődni vágyok igényeit. Ott jártamkor egy fiatal tehetség Szafi festményei voltak láthatóak, akit pár nappal az előtt fotóztam, mert portré alanynak is kiváló lány.

Másodszor egy céges rendezvényen tudtam a meghívás után megjelenni a 36. Bisztróban. Tökéletes „buli hangulat”, lufikkal feldíszítve, termékbemutatókkal fűszerezve. Meg kellett állapítanom, hogy erre is alkalmas a hely.

Természetesen nem hagyhattam ki a konyha kínálatát, így ebédidőben látogattam immár harmadszor az étterembe. Különlegességet rendeltem és az íz világa elvarázsolt a legmodernebb konyhai trendnek megfelelő tálalással. Az étel mellé pedig megkóstolhattam azt a csoda italt, amely egyedi gyártással készül a saját”boszorkánykonyhában”több gyümölcs préselésből. Ekkor tudtam meg, hogy pár nap múlva ismét nem mindennapi dolog lesz „felkínálva”, történetesen színház.

Minden hely foglalva és egy olyan előadás, amely tulajdonképpen a közönség bevonásával felgöngyölített történet, közte előétellel, főétellel és desszerttel. Érdekes volt. A „koreográfia” olyan módon illeszkedett a helyhez, hogy az maga volt a csoda.

Aztán, egy csendes hétköznap este zárásként, gyönyörű zongorajáték, csak úgy aláfestéseként az igényes vacsora mellé a csinos művésznővel. Ennyi lenne az élet a 36 BISZTRÓ mindennapjaiban. Amennyiben ezeket az élményeket átélte valaki, nem nagyon kell invitálnom az újabb és újabb látogatás miatt. Ha, viszont még nem volt szerencséje a magas szintű vendéglátás élményében, ne hagyja ki Budapest egyik legkellemesebb helyét. Nem csoda talán ezek után, hogy a vendégek szavazata a lapján elnyerték a Best IN CLASS vegan& healthy restaurants címet.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s