PROGRAMOK KAVALKÁDJA ÓBUDÁN

Komoly hagyományokkal rendelkezik immár Óbuda Napja. A kínálat évről-évre bővül és színesedik. Az időjárás ugyan megpróbálta elrontani a Fő-tér és környékének hagyományát, de ez annak ellenére sem sikerült, hogy többnyire szemerkélt vagy rendesen esett az eső és a hőmérséklet is megkövetelte a kabátot.

Rengetek kísérőprogramot szinte lehetetlen feladat lett volna végig fotózni és meglátogatni, így idén is a központi eseményekre koncentráltam az öreg macskaköveken. Pénteken először a Kerekes Band hangolta a látogatókat frenetikus sikert aratva és utána a Csík Együttesnek csak „rá kellett tenni egy lapáttal”. Nem volt nehéz dolguk, mert Kiss Tibi vendégeskedett a koncerten.

Természetesen közben azért a gyerekek számára is akadt játszani való bőven a sátrakkal körülvett kastély udvaron. Szombaton aztán korán kezdődött az élet, elsősorban a legkisebb rajongók számára, mert Halász Judit vette birtokba a színpadot. Ahogy elnéztem az esernyős tömeget, a dalokat nem csak az apróságok fújták, hanem a szülők is dúdolták rendesen a számokat.

Akit, pedig érdekelt a pillanatnyi egészségi állapota rengeteg szűrésen vehetett részt a kiállító, konferencia teremben. A játszó térre menet nem lehetett kihagyni a Kackiás Verklist sem, aki korabeli ruhában, korabeli hangszerével, de eredeti bajusszal volt kötelező „megálló”.

 

Délelőtt programjához tartozott még a Kincső Táncegyüttes szokásos programja, ami számomra azt bizonyította, hogy fiatalon is bele lehet szeretni a néptáncba. Gyönyörűség volt nézni, ahogy a táncosok átszellemülten, mosolyogva élvezik a saját produkcióikat.

Délután még Bús Balázs polgármester megnyitotta azt a kiállítást, amely három év óbudai pályázati anyagából lett kiválogatva. Volt még délután sok játék, Csodák Palotája kitelepülés és estefelé jöhetett az tombolás. Olyan zenekarok léptek egymás után színpadra, akik kétségtelenül a fiatalabb generáció kedvencei.

Bevallom, keveset hallottam a Middlemist Red együttesről, de kellemes csalódás volt a zenéjük. Az Intim Torna Illegált és az Irie Maffiát már senkinek nem kell bemutatni. rettentően „húz” a zenéjük. Nem véletlen, hogy az első számú közönség kedvencek közé tartoznak.

2019-ben ennyi lett volna Óbuda Napja, s hogy a lendület tovább tart, arra a legjobb bizonyíték, hogy csak pár nap szusszanás és indul az Óbudai Nyár!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s