XI.NEMZETKÖZI LEHÁR FERENC OPERETT ÉNEKVERSENY

Május 6-án nagyszabású gálaestet láthattak az operett műfaj kedvelői a verseny győzteseinek és a színház sztárjainak – Fischl Mónika és Vadász Zsolt – közreműködésével.

Az est házigazdái: Peller Anna és Csonka András voltak. A verseny célja az operett műfaj nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése volt. Három kategóriában, primadonna, bonviván és szubrett-buffó kategóriában lehetett jelentkezni. A versenyzők egy szabadon választott áriát vagy duettet adtak elő Lehár Ferenc műveiből, és egy szabadon választott dalt klasszikus operettekből. A megmérettetésre a komponista szülővárosában, a szlovákiai Komáromban került sor. A középdöntőt 2019. május 3-4-én, a döntőt pedig május 5-én rendezték meg. A komáromi döntő és a versenyt záró nagyszabású gálaműsor is szimfonikus zenekari kísérettel került színpadra.

Vezényelt Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház főzeneigazgatója, a gálaestet pedig Bori Tamás rendezte. Az énekversenyen pénzdíjak és értékes tárgyi jutalmak kerültek kiosztásra, illetve a jövőben fellépési lehetőségeket is biztosítanak a legjobbaknak.

(forrás: Operettszínház weboldala)

Török Hajnalka és Mahunka Balázs képriportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s