PENDRAGON-LEGENDA

Szerb Antal regénye 1934-ben született meg Rózsakereszt címmel, később A Pendragon legenda néven vált ismertté. A mű jelmondata a “Hiszek a test feltámadásában és az örök életben”, ennek megfelelően a Rózsakeresztesek az örök élet titkát, elixírjét kutatják és mindenféle fondorlattal próbálják megszerezni azt a történetben. Fordulatokban bővelkedő, izgalmas előadásra számíthat hát, aki jegyet vált a Kálmán Imre Teátrumba. A musical azért is foglal el különleges helyet repertoárunkban, mert vadonatúj darabról beszélhetünk, melyet Kovács Adrián és Galambos Attila írtak, és Somogyi Szilárd rendez.

Az előadás főhősei szinte egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy igazán hálás feladat számukra részt venni a darabban, nagyon szerencsésen sikerült a szereposztás, hiszen mindenki nagyon szereti a karakterét, és az ősbemutató izgalma is mindenkit lázba hoz.

Szereplők: Kerényi Miklós Máté, Szabó P. Szilveszter / Szomor György, Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt, Simon Panna, Pesák Ádám

Az előadásban közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara. A kórust és a tánckart a Budapesti Operettszínház és a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiójának növendékei, Grubits Blanka, Kató Anita, Széplaki Éva, Braga Nikita, Szaszák Zsolt, Fülöp Kristóf és Tassonyi Balázs alkotják. Pierce, a bolond bőrébe Soós Máté Bátor, a Pesti Broadway Stúdió növendéke bújik, közreműködik továbbá Nagy Bea és Hargitai Gergely. Az előadás koreográfusa Lénárt Gábor, a karmesterek Kovács Adrián és Mihalics János. Rendező: Somogyi Szilárd.

A Pendragon-legenda május 11-től látható a Kálmán Imre Teátrumban.

(forrás: Operettszínház weboldala)

Fotók: Török Hajnalka és Mahunka Balázs

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s