“HIDAS” NAP VOLT MÁJUS 18.

Természetesen nem attól volt csoda szép a májusi szombat, mert szinte az Árpád-híd tövében lakok és szinte naponta nézhetem felülről a Duna méltóságteljes folyását, no meg gyönyörű volt az idő. Attól indult jól a nap, hogy a Vasúttörténeti Parkban voltam délelőtt. Nincs itt semmilyen félreértés!

Ebben az esztendőben az immár hagyományosan megrendezett Hidak és Hídépítők Napja a matuzsálem mozdonyok között került megrendezésre. A kétségtelenül látványos helyszín, rengeteg izgalmas programot biztosított annak a szépszámú, elsősorban családoknak, akik a jó időt kihasználva a főváros milliónyi program lehetősége közül ezt választották.

Jól tették, mert nem csak bámészkodni volt érdemes a csarnokban, vagy a kültéri részen. Lehetett hidat építeni tésztából és papírból is, de nem volt hiány fa alapú kísérletezés lehetőségéből sem. Akinek éppen útépítéshez volt kedve, megtehette, hiszen térkőből, macskakövekből, homokágyban egész takaros járdák készültek. Természetesen az esemény az ünnepélyes megnyitókkal vette kezdetét.

Arcfestés, kvíz és interaktív játékok szórakoztattak kicsiket, nagyokat egyaránt és az Esések Iskolájában azt is meg lehetett tanulni a hatalmas mozdony tövében, hogy miként érdemes talajt fogni, ha már az egyensúly elveszett. Lehetett egyedi hűtő mágneseket és kitűzőket készíteni az egyik asztalnál és igazán jól szórakoztak azok is, akik a LEGO robot bemutatónál töltöttek hosszú perceket.

Látható volt a népviselet is Vonyarcról egy mini kiállítás kíséretében és képviseltette magát az ősi magyar íjászat is a világ legjobbjával. Míg a csarnokban a telt ház táblát is ki lehetett volna tenni, addig az udvaron is akadt számtalan lehetőség. Népszerű volt az ingyenes kisvasút, csakúgy, mint a hatalmas ugróvár.

Délután verseny is volt a hídépítő csapatok között, amit sajnos már nem tudtam megvárni, mert várt egy másik program, amely szinten érintett a híddal kapcsolatban, mert az OSC vízilabda csapata próbálta megállítani az FTC-t a bajnoki döntő második mérkőzésén. Erről a tudósítás, fotóriport szintén olvasható lesz a Nagylátószögben.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s