T.T.B.B.

Már nagyon készültem Takáts Tamás Blues Band koncertre. A sors valahogy úgy hozta, hogy mindig közbejött valami az utolsó pillanatban, így az együttest csak CD-ről hallgattam. Szívemhez nagyon közel álló zenét játszanak.

Tamást már régóta ismertem, s nem csak a Karthago koncertek kapcsán. Egykori „Sztárbarangoló” műsoromban Kaposváron barangoltuk be az egész várost. A pályaudvar restijébe ültünk be felmelegedni, mert, hogy kemény tél volt, s a zenegép azonnal játszani kezdte a „Pocsolyába léptem..” dalt. Tette ezt a vendégek jóvoltából, egészen addig, míg ott voltunk.

„Sztárok és sztorik” könyvemben is természetes, hogy helyet kapott Tamás. Megtudhattam róla sok mindent, hiszen a koncepció az volt, hogy csak olyan dolgot mesélhetnek magukról a zenészek, ami nem köztudott. A könyv kapcsán voltunk kétszer is Szlovákiában közönségtalálkozón. Természetesen ott voltam minden jubileumi és nem jubileumi koncertjén a Karthagonak.

Eljött aztán az a nap is, amikor kihagyhatatlan lett a Blues Band. Tikkasztó hőség még kora este is a Barba Negra Track „The Circus” színpadánál. Fogyott is a sör rendesen és szállingóztak az emberek. A köszönésekből, ölelkezésekből egyértelmű volt, hogy rengeteg, barát, ismerős érkezett meghallgatni a zenekart.

Tamás egy szál gitárral kezdte a koncertet, s közben érkeztek a zenészek. Gál Gábor, Patyi Sándor és Tóth Károly. Hihetetlen precizitással szólalt meg a zene. Látszott a srácokon, hogy nagyon élvezik azt, amit csinálnak és elemében volt Takáts Tamás is.

Időnként rock, country, de még rap is színesítette a húzós blues muzsikát. A fotók zenélni ugyan nem tudnak, de talán visszaadnak valamit abból a hangulatból, ami a Takáts Tamás Blues Band.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s