“BEINDULT” ÓBUDA!

Bevallom, koncertet nem csak akkor szeretek fotózni, amikor már elhangzott a felkonferálás és minden olyan szépen, rendezetten működik a színpadon. Fotós szemmel legalább olyan izgalmas a készülődés. Amennyiben elég korán tudok érkezni a helyszínre, mindent meg tudok örökíteni, ami az előkészületek környékén, zajlik, kicsit betekintést engedve a fotók által a kulisszatitkokba is.

Így volt ez most is Óbuda Fő-terén, ahol az Óbudai nyár nyitórendezvénye, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar koncertje volt. Érkezésemkor még a székeket rendezgették, tisztították. Helyükre kerültek a meghívott vendégek számára kijelölt foglalt táblák. A hangszerek „árván” terítették be a színpadot.

Aztán, elkezdtek szállingózni a zenészek. Természetesen ekkor még civilben, napszemüvegben, a melegre való tekintettel könnyű nyári ruhákban. Egy gyors összpróba, talán elsősorban azért, hogy a hangtechnika mindent precízen be tudjon állítani, hiszen gyakorlott zenészekről, kiváló zenekarról van szó, akik rengeteg gyakorláson vannak már túl.

Ilyenkor belefért még egy pár selfie is és megengedett az egymás közti beszélgetés is. A rövid „bemelegítés”, utolsó eligazítás után jöhetett az öltözőbe való visszavonulás, hogy aztán a koncert kezdetére, teljes díszben álljon fel a „nagy csapat”.

A Fő-tér is megtelt a kánikulai meleg ellenére és az embereket „átitatta” a zene, amellyel elindult az Óbudai Nyár ide sorozata. Megszámlálhatatlanul sok program várja az óbudaiakat és a messzi vidékekről idelátogatókat a kerület szinte minden pontján. Nem nagyon létezik olyan műfaj, amely ne lenne megtalálható a palettán. Nincs más hátra, mint „fejest ugrani” az Óbudai Nyárba.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s