BOMBA MEGLEPETÉS AZ ELSŐ ELŐDÖNTŐN

Nem mindennapi küzdelmet ígért Pasaréten az amerikai foci bajnokság első elődöntője. A Wolves magabiztosan készülhetett, hiszen az alapbajnokságban egyetlen vereséget sem szenvedett és a kijevi legényeket is alaposan elpáholta.

A bemelegítésekkor azonban látni lehetett az arcokon azt a feszültséget, ami ilyenkor, esélyesség ide, esélyesség oda, meg szokott jelenni. A nézők is elfoglalták helyüket a lelátón és csak a televízió jelére kellett várni a pályára lépéshez.

Meglepetten tapasztaltuk, hogy a vendégek csinos hölgy csapata, most nem kísérte el a gárdát. Egy üde színfolttal kevesebb látnivalója adódott a fotósoknak, nézőknek egyaránt. Először a Capitals lobogója alatt vonultak fehérben a kijevi legények, majd a hatalmas Wolves zászló érkezett hangos csatakiáltások kíséretében.

Álomszerűen kezdődött a rangadó a farkasok számára. Pillanatok alatt TD lett szinte az első támadás végén. Alaphang tehát megadva, ráadásul a vendégek igencsak fáradtnak tűntek. Az első részt aztán inkább az egymásnak feszülés jellemezte, szikrázó ütközésekkel fűszerezve.

Nehezen, de a Capitals egyenlített. Rögtön lehetett látni, hogy nem lesz sima Wolves győzelem, bár a félidő vége előtt ismét meglett a megnyugtató előny. Az idegeket egy-két komolyabb sérülés borzolta, megtizedelve mindkét társaságot.

A szünetben mindenki lazított, ahogy tudott, hogy jöhessen a döntőbe kerülés sorsáról megszületendő eredmény. A fáradtságnak tudható be, a koncentráció hiányának, hogy a második félidő elején, ahelyett, hogy egy ígéretes szituációban megroppanthatta volna a Wolves a Capitalst, hibáztak és ez szinte azonnal megbosszulta magát.

Egészen egyszerűen megfordult a mérkőzés képe. Magabiztossá vált a Kijev és kimondottan feszültté a hazai gárda. A Wolves mindent megtett legalább az egyenlítésért, de végül a Kijev Capitals került a döntőbe és a vasárnapi rangadó után várhatja ellenfelét július 6-án a Hidegkúti Nándor Stadionban.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s