ÚJ BAJNOK AMERIKAI FOCIBAN

Már az alapszakaszban, majd az elődöntőkben történtek komoly meglepetések a HLF bajnokságban. A két fővárosi top csapat egyike sem jutott a döntőbe. Az, hogy a Fehérvári Enthroners ott lesz, az várható volt és érezhető volt az egész szezonban látható menetelések után, a Kijev Capitals azonban bukdácsolva indult az elején.

Aztán szépen belelendültek az ukránok és az elmúlt évi bajnokot is legyőzték. Az alapszakaszban magabiztos siker volt az Enthroners otthonában a Capitals ellenében, így az esélyesség kapcsán nem volt kétség.

Sokan féltek attól, hogy a két csapat összecsapásán nem lesznek elegen a nézőtéren, hiszen az elmúlt évi döntőn a két budapesti csapat csordultig megtöltötte a Hidegkúti stadiont. Szerencsére ez a jóslat nem jött be, mert teljes telt ház ugyan nem volt, de nem sok üres hely maradt a lelátókon.

A hangulat kiváló volt a fehérvári szurkolók jóvoltából, de a maroknyi ukrán rajongó jóvoltából az ő hangjukat is lehetett hallani időnként, a csinos cheerleaders lányaik vezérletével.

A mérkőzés pontosan úgy kezdődött, ahogyan azt Fehérváron eltervezték. Az első félidőben két TD és az utána tökéletesen kivitelezett jutalom pont után az eredményjelzőn 14:0 állt. Azt sejtettem, látva a Capitals három mérkőzését, hogy ők nem gondolják úgy, hogy lefutott a döntő. Kiváló irányítójuk és az egész mezőny talán legjobb elkapója hozta is formáját a második félidőben.

Az extra pontokat a két TD után nem használták ki és a kísérleteket a pontgyűjtésre elbukták. Utólag, valószínűsíthető, hogy ez lett a vesztük, mert az Enthroners a második félidőben nem tudott pontokat gyűjteni és hihetetlen izgalmas körülmények között őrizte meg két pontos előnyét, úgy, hogy a támadás lehetősége a végén a Kijevé volt.

A kiváló védekezésnek köszönhetően azonban, történetében először a Székesfehérvári  Enthroners lett a XIV. HUNGARIAN BOWL győztese. Mint néző csak remélni tudom, hogy a nagyon szimpatikus Kijev Capitals legénységét jövőre is láthatjuk a pontvadászatban.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s