HÁROM AZ EGYBEN

Először arra gondoltam, hogy nem írok semmit a Piramis együttes Barba Negrában történt fellépéséről, mert olyan sok kép készült, hogy nagyon nehéz feladatna tűnt szűkíteni a megjelenő fotókat.

Szerencsére korán érkeztem, pár nézővel egyetemben. A nagy bulik általában nyolc órakor vagy negyed kilenckor indulnak, mert tízkor be kell fejezni a „hangoskodást”. A leghátsó traktusban beszélgettem egy-két ismerőssel, amikor az elő zenekar elő zenekara színpadra lépet. Az első hangok után közelebb mentem, mert nagyon jó volt, amit hallottam. Peter Kovary and The Royal Lebels! Férfiasan bevallom nem nagyon hallottam még róluk.

Kimondottan jó együttes és egy kicsit sajnáltam őket a fél hatos kezdés miatt, mert valószínűleg a legkitartóbb ismerősök álltak csak a színpad előtt, igaz ez a zene kiválóságát nem befolyásolta. Hamar lejárt az idejük, mert jönnie kellett az elő zenekarnak. Elhallgattam volna őket még egy jó darabig.

Nem véletlenül „sűrűsödött” meg a közönség negyed nyolc felé. Zártosztály szerepelt az új énekessel először Budapesten. Peti után Péter. Sípos Petinek kellett kilépni a frenetikus sikereket begyűjtő formációból, mert összeegyeztethetetlen volt a zenekaraival a fellépés. Így jött Schrott Péter.

A csapat megint a szokásos hőfokon dübörgött és Péter érezhetően megnyerte a nagyérdeműt. Emelkedett a hangulat és csak fokozódott, amikor megérkezett, egyenesen Amerikából Bartha Alfonz és beszállt Zsöci is pár dal erejéig. Sajnáltam, hogy rövidített programmal tudtak szerepelni, de át kellett adni a terepet a főszereplőknek.

Megvallom elég érdekes a viszonyom a Piramissal és zenéjükkel. Ifjú emberként kimondottan nem tartoztak a kedvenceim közé a haza formációkból. Aztán pár éve azért mentem el koncertjükre, szintén a Barba Negrába, mert Csokit jól ismertem és tudtam, hogy kiváló énekes. Az nem volt kétséges, hogy Pinyó és Janó hangszereik mesterei.

Ami évtizedekkel azelőtt nem érintett meg, elkezdett „belopózni” a lelkembe. Imádom Horvát Attila szövegeit és a Piramis helyére került a zenekari top listámban. Amikor csak módom lesz rá, ott leszek minden koncerten.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s