ZSÁMBÉK ÉKKÖVE

Évekkel ezelőtt először csak átutazóban álltam meg percekre a zsámbéki medence csodás tájain. Születtek olyan fotók, amelyek után visszavágytam fényképezőgépemmel felfedezni a területet. Találtam annyi csodát, hogy beleszerettem az ország e dimbes-dombos vidékébe.

Fotós túráimon már nem csupán véletlenül kerestem fel a területet, hanem szándékosan töltöttem el egy-egy napot Zsámbékon. Aki, csak felületesen ismeri a települést, a rom templomon kívül nem nagyon tud megemlíteni más látványosságot, pedig szép dolgok vannak még bőven.

A sokadik alkalom után gondoltam úgy, hogy a látogatásomhoz egyetlen nap kevés lesz, ezért kerestem olyan helyet, ahol el tudok tölteni legalább két éjszakát és megoldott lesz az ellátásom is.

Természetesen sokat járva a környéket azonnal a Szépia Bio & Art Hotel jutott az eszembe. Már a neve is vonzónak tűnt és sok mindent ígért, amely segítheti a fotózásomat.

Már, a foglalás utáni fogadtatás is olyan kedves volt, amilyenre a sok-sok szállodai belépésem után igencsak kevésre emlékeztem. Körülnézve a szállodában, azt éreztem, hogy kiváló bázist találtam Zsámbék „mélységi” felfedezéséhez.

Az első kellemes meglepetés igazából a fogadtatáson kívül az első vacsoránál ért, mert a bőséges reggeli mellé az ajánlat egy hasonló nívós vacsoráról szólt. Minden képzeletet felülmúlt, az, ami a kínálat volt. Öt-hat-hét vagy tízféle kínálatból olyan szinten válogathattam, amely a „mit egyek” döntést igencsak megnehezítette, arról nem is beszélve, hogy utána „mozdulni” sem volt kedvem.

Nekem ugyan nem, de a kiválóan felszerelt konditerem mégis foglalt volt. Mint megtudtam, a család Sárvárról érkezett és hamar kiderült, hogy igazolt focista srác gyűrte a futópadot még a nyaralás alatt is. Már délután feltűnt, hogy testvére sem kezelte rosszul a lasztit, édesapjának rúgva a bőrt. Volt itt még falabda lehetőség, só-kamra, szauna többféle, tenisz pályák, játszó sarkok gyerekeknek.

Voltam fotózni, mindazt, amit akartam, de úgy estem be az ágyba, hogy mást nem nagyon akarok aznapra. Na, majd holnap, gondoltam. Igen ám, de a reggeli megint elvarázsolt. Aztán, egy kis wellness, napozás a külső medence szélén, szauna és még sok dolog, ami lekötött.

Az igazság az, hogy olyan jól éreztem magam, hogy azt is elfelejtettem, hogy fotózni jöttem. Azt gondoltam, hogy nem baj, majd legközelebb három-vagy négy napra kell a szállás lehetőséget megoldani és akkor talán Zsámbékból is jut valami. A fotókat szívesen osztom meg mással is, hogy átélhesse a nyugalom, a kreatív pihenés csodáját a SZÉPIA kínálta lehetőségekből.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s