SZÓLT A SOUL!

Pár perccel a kezdés előtt érkeztem a Fő-térre, az Óbudai Nyár péntek esti koncertjére. Megint szép számmal gyülekeztek a nézők. A hangszerek, zenéhez előkészítve várták mestereiket. Alkalmam volt egy pár olyan fotót készíteni, amelyeknek címe lehetne akár a „csend hangjai”.

Még csak a felkonferálásnál tartottunk, amikor már jócskán volt fotóm az estéről. Azt rögtön tudtam, hogy sok fotó lesz, és ezért kevés szövegnek jut hely.

A színpadon először az S11 Ensemble melegítette be a közönséget, rettentő profin, magas szinten hozva az „összhangzattant”. Majd minden évben megcsodálom azt a szakmai alázattal megszólaltatott világszínvonalat, amit ezek a srácok hoznak. Gyanítom, álmukból felkeltve is ugyanilyen lenne a produkció.

Aretha Franklinre, a soul királynőjére állított emléket a produkció az előzetes leírás szerint. A műfaj hazai királynője, Bódy Magdi vette először birtokba a mikrofont, ezerszerre is bizonyítva, hogy a hangja érettebb, mint valaha volt. Én még emlékszem, amikor megjelent évtizedekkel ezelőtt zenészismerőseim között, akik rendre megfogalmazták, hogy megérkezett a „mini bombázó”. Tényleg az volt és az mai is az, csoda hanggal.

A másodikként színpadra lépő Majsai Gábort sem mostantól ismerem. Sokat tudtunk beszélgetni pályafutásáról és sok mindenről, ami az élete, a zene. Természetesen jöttek sorba a világslágerek és a közönség egyre jobban együtt élt azzal, amit soul zenének nevezünk.

Bevallom, Koós Rékát még nem láttam élőben, színpadon. Fotós szemmel, már fellépés előtt kifigyeltem csoda szép arcát. A hangja felől nem nagyon lehetett kétségem már csak a „családi hagyományok” miatt sem. Robbant a bomba! Olyan energiák szabadultak fel dalai alatt, tökéletes hanggal párosítva, hogy ámult-bámult mindenki, aki még nem volt koncertjén. Réka úgy éli a zenét, mint kevesen ebben a szakmában.

A koncert pillanatok alatt jutott el a csúcsára a legjobb soul dalokkal és csak azt sajnáltuk, hogy vége lett. Nem túlzás talán, ha lemerem írni, hogy a sok kiváló produkció mellett is ennek a nyárnak a legjobb koncertje volt július 19-én Óbuda Fő-terén.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s