BAJNOKSÁG ÍTÉLETIDŐBEN

Nagyon régen fotóztam atlétikát, pedig a sportok királynője izgalmas témája lehet annak a fotográfusnak, aki szeret alkotni. A hétvégén a hazai bajnokságot nem szabadott kihagyni. A vasárnapot választottam, mert olyan atlétákat várt a pálya, akik meghatározó egyéniségei a sportágnak.

Korán érkeztem. Ez, már bevált szokásommá vált, mert ilyenkor lehet elcsípni bemelegítő sportolókat olyan pillanatokban, amikor még egymást méregetik, lazítanak, koncentrálnak.

A távolugró hölgyek kezdték a próba „repüléseket”és a rúdugróknál is lányok méregették lehetőségeiket. Pár perc múlva azonban el kezdett esni az eső, majd leszakadt az ég. Annyi víz zúdult a pályákra, iszonyú erejű szél kíséretében, amennyi lehetetlenné tette a versenyzést.

A vihar elvonulta után, kiderült, hogy az távolugró gödör is inkább úszó számok megrendezésére volt alkalmas, úgyhogy ez a rész “törölve kategóriába” került. A fotószámok megrendezése is kétségessé vált, mert egy-egy pályán bokáig állt a víz és csendes kis patak jelent meg keresztbe csörgedezve a sávokon.

A házigazdák személyzete irdatlan erővel kezdet meg versenyképessé varázsolni a terepet. Géppel, kézzel sikerült a víztelenítés, úgyhogy a verseny, ha csúszva is, de újra lendületet kapott.

Jöhettek a futások, az ugrások és a dobó számok. Azt, nem tudom megítélni, hogy a koncentrációt, az eredményeket mennyire befolyásolta az ítéletidő, de az egyértelműen érződött, hogy a rendezők, bírók egy pillanatra sem vesztették el a fejüket és mindvégig a helyzet magaslatán voltak.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s