NYÁRZÁRÓ

Pár órával az első iskolai csengők megszólalása előtt az Óbudai Nyár rendezvénysorozati is bezárták a „kapuikat”. Nem túlzás azt állítani, hogy az ezernyi program színessége talán még soha nem volt ennyire változatos. Nem nagyon találni olyan műfajt, amelynek kedvelői kimaradtak volna a programok sokaságában kedvencükről.

A záró esemény ismét, immár hagyományosan, Békásmegyernek jutott.  A délelőtt és a kora délután a gyerekeké volt, akik nagy örömmel látogatták a játékos tudomány lehetőségeit és belevethették magukat az öko-kalandokba is.

Kora délutántól a zene vette át a „hatalmat” és a nagyszínpadot. Szépen gyűlt a tömeg is a rekkenő hőség ellenére. Az időjárás mintha tudta volna, hogy az esővel még ki kell tartania pár napot.

Nagy sikere volt a Brass-Hu-Morzsák produkciójának, akik a kitűnő zenélést olyan humorral ötvözték, amely nem csak mosolyokat, hanem kacagást csaltak a nézőtérre.

Nem csak a nagyszínpad vonzotta a nézőket, hanem a Közösségi Ház előtti alakalmi színpad pantomim előadása is kimondottan érdekes produkció volt. A két személyes Dvorák Patka Színház kimondottan érdekes, mini történeteket hozott egy órában a hálás közönség elé.

Közben azért már lehetett hallani az este fő attrakciójának hangolását. Ki nem emlékezne a „berobbanást” hozó „Bábu vagy” című táncdalfesztiválos dalra. Egy nap alatt született sztár zenekar, hogy aztán ott is maradjon csillagos zenekarok sorában.

Évek óta töretlen a siker, annak ellenére, hogy Bornai Tiborék nem koncerteznek minden héten háromszor az ország ezernyi pódiumán. Örök igazság, hogy a jó zene nem kopik el soha. Kitűnő zárása volt a KFT koncert az Óbudai Nyár 2019-es eseményeinek.

Azok számára, akik szeretik az ilyen szabadtéri eseményeket, sokat nem kell nélkülözniük kedvenc elfoglaltságukat. Már szeptember hatodikától a Fő-téren és környékén a sörös manufaktúrák és természetesen a zene lesz ismét főszereplő.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s