SÖR-ÖRÖM

Különleges illatok terjengtek az elmúlt pár napban Óbuda Fő-terének környékén. A különleges söröket kedvelőknek elég volt az „orruk után” menniük és több tucat kisüzemi sörfőzde kínálatából válogathattak péntek, szombat, vasárnap. Igaz, nem csak sörök folytak a csapolások alkalmával, hanem néha az égiek is hozzátettek némi folyadékot eső formájában.

Az idén sem maradhatott el polgármesteri segédlettel a hordó gurítás a macskaköveken, majd a csapolás után a poharakba csordogálhatott az ingyen ital is. Nem tudom megsaccolni, hogy az árusoknál milyen mennyiségek fogyhattak a legkülönfélébb módon ízesített italokból, de a sorban állásokat látva, biztos vagyok benne, hogy mindenki jó eredménnyel zárta a hétvégét.

S, hogy mit keresnek itt a lengyel ízek ételben, a kemencés lángos, no meg a különlegesen finom kolbászok? Egy bizonyos sörmennyiség után ajánlott egy kevéske étel elfogyasztása is.

A gasztronómia így teljes sikert alkotott, de, hogy nem csak az italokról és az ételekről szóljon a három nap, délutánonként és esténként igencsak rangos zenei csemegéket „fogyaszthatott” a publikum. A felhozatal kimondottan igényesnek bizonyult, hogy csak pár nevet említsünk meg a fellépők közül. A Satöbbi, Scarlet, Tátrai Tibusz vendégeskedésével Ivan and The Parazol, majd zárásnak a házibulit a Fő-térre varázsló Midlife Crisis, fedélzetén Karácsony Jánossal voltak a hangulatfelelősök és ezt tették is, magas szinten.

Ízeket, zenéket nem tudunk ide varázsolni, de aki idén kihagyta az eseményt, a képek alapján, talán kedvet kaphat a következő év szeptemberére, mert az időtájt, bizonnyal visszatérnek Óbudára a sörfőzdék.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s