REPÜLT A BÁLNA AZ ÁLLATKERTBEN

A hír igaz, annak ellenére, hogy az állatkertben nem található bálna és amennyiben lenne, repülni akkor sem tudna. Jött azonban a Republic együttes és tényleg „repült a bálna” a színpad előtt tomboló fiatalok legnagyobb örömére.

Igaz, ez már az „ajándék nap” utolsó felvonása volt. Azt, már reggel lehetett érzékelni, hogy a fogyatékkal élő emberek, gyerekek számára szűk lehet a hatalmas terület, mert sorra érkeztek a buszok, autók az ország minden pontjáról.

Folyamatosan hömpölygött a tömeg a bejáraton át, hogy aztán gyors regisztráció és az ajándék nápolyi felvétele után megkeresse azt a helyet a Fővárosi Állat és Növénykert területén, amit „bázisként” a legideálisabbnak gondolt.

A felfedező utak előtt volt még ünnepélyes megnyitó, rövid beszédekkel, hiszen a főszerep ezen a hétfőn az állatokkal való találkozások voltak. Nem volt olyan pontja az állatkertnek, ahol ne lettek volna egyszerre tucatnyian csoportokba tömörülve.

Találtak kedvükre való programot a sportos gyerekek és a zumba mozgást szeretők is. Akit, az egészségügy érdekelt, az kipróbálhatta magát újraélesztés tudományában és színezhetett ilyen témájú rajzokat. Rendelkezésre állt mini fodrászat és a hennafestés is szép alkotásokat varázsolt a kezekre.

A színpadon egymást követték a produkciók, miközben a „birodalmi katonákkal” rengeteg fotó készülhetett. A csúcspont az Animal Cannibals megérkezése volt. Alig tudtak feljutni a színpadra sok közös fénykép készülésétől.

Igaz, amikor elkezdődött koncertjük „megmozdult” a tömeg, amely addigra szépen összegyűlt a bejárat előtti téren. Nem maradt el a vonatozás sem. „Jó buli volt!”- jegyezte meg egy kerekes székes srác, aki majdnem kiesett székéből végi táncolva a bulit.

Rövid átszerelés, beállás és „eldördült” a Republic. A tömeg együtt énekelte a dalokat Csabiékkal, felejthetetlenné téve az ÉFOÉSZ ünnepnapját, amely most már huszonnyolcadszor került megrendezésre.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s