MOSOLYGÓ BARBÁROK

Aquincum Múzeuma vasárnap a római kori emlékek mellett helyet adott annak a világnak is, amely egy egészen más kultúrát képviselt szinte ugyanabban az időben. A Barbár Családi Nap hihetetlen tömegeket vonzott. Hosszú sorokban várták a családok a bebocsátást.

Megérte kivárni a sorállást, mert olyan csodákat láthatott mindenki, amilyenekkel nem nagyon találkozhat minden nap. Harci eszközökkel, teljesen biztonságos viadalok, kézműves foglalatosságok kimondottan a hagyományokhoz ragaszkodva és igencsak elgondolkodtató társasjátékok uralták a terepet.

A főszerep ezen a napon a történelem kevésbé ismert “szelete” mellett a családéké volt. Mindenki úgy érkezett, hogy egy olyan élményt szerezzen csemetéinek, amely talán a barbár szó hallatán valami egészen mást jelent majd a gondolkodásukban. Kultúrát, sok-sok szépséget, harcos kiállást a saját maguk által teremtett világért, egy olyan világot, amely nem kis mértékben gazdagította az emberiség történetét.

A fotók elmondanak mindent abból a hangulatból ,érzelmi töltésből, amelyet ez a nap jelentett a sok gyerek, de felnőtt számára is. Köszönet a múzeumnak és azoknak a hagyományőrzőknek, akik megteremtették ezt a napot, bepillantást nyerve egy “mosolygósan fogadó” barbár világba.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s