LINDSEY STIRLING KONCERT

 

Az eredetileg klasszikus zenét tanuló amerikai hegedűművész hamar kialakította saját zenei stílusát, melyben kiválóan keveri a klasszikus, a hiphop, az elektronikus és a pop zenét. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít, előadását akrobatikus tánckoreográfiával színesíti.

Hamar berobbant a köztudatba, egyedi előadásmódjával hamar meghódította a közönséget, többször bejárta a világot. Stúdió albumai rendre a Billboard top listák élén nyitottak, díjakat hoztak, a youtube videómegosztón több mint 11 milliós feliratkozóval és több mint 2 milliárd megtekintéssel rendelkezik. Ám a koncertezések és dalszerzések mellett mindig keresi az újat és a kihívásokat. 2017-ben született meg az első irodalmi műve, melyet testvérével Brook S. Passey-vel közösen írt. Ugyanebben az évben részt vett a Dancing With The Stars táncos show-műsorban, és elkészítette negyedik, egyben az első karácsonyi albumát „Warmer in the Winter” címmel, amely az év egyik legsikeresebb ünnepi lemeze lett.

Lindsey Stiriling saját történetein keresztül mutatja meg, hogyan legyünk magabiztosak, egyediek, bátrak. Zenéje és kisugárzása merész és különleges, amely egyszerre elvarázsol és magával sodor.

A hegedű virtuóz és kecses balerina nem először kápráztatta el a magyar közönséget, így visszatérő művészként köszönthettük 2019. október 7-én a Papp László Budapest Arénában.

Fotózni szokás szerint csak az első három számot lehetett a nézőtér végében lévő keverőpult mellől. A produkció azonban ez alkalommal kárpótolt minket ezért azzal, hogy már az első pillanattól kezdve változatos színpadképpel, és látványelemekkel adott lehetőséget a koncert megörökítésére és a hangulat visszaadására. Ne szépítsük, rögtön elkápráztatták a fotósokat és közönséget egyaránt. A koncert alatt végig azt éreztem, hogy maximálisan kiszolgálják a nézőket a rövid (magyar nyelvre lefordított) történetekkel, átkötésekkel, a rendkívül változatos világítással, LED falak használatával és az azokra vetített tartalmakkal, táncosokkal színesítették az amúgy már a füleinknek is sokszínű zenei produkciót. Lindsey a koncert alatt többször átöltözött és persze a hangszereit is többször cserélte. A balerina mozdulatokkal zenélő művésznő még arra is ügyelt, hogy a koncert ne maradjon magyar vonatkozású dallamok nélkül, meglepve és persze azonnali vastapsra késztetve az Érik a szőlő című népdal dallamainak felcsendülésével a hálás, és zeneértő magyar közönséget.

Igazán színes és ritka zenei élményben volt része annak, aki a hétfő estéjét Lindsey Stirlinggel és művész társaival együtt töltötte az Arénában.

Kép és szöveg: Török Hajnalka és Mahunka Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s