SPANYOL VÁLOGATOTT VERÉS FOCIBAN!

Amennyiben, valaki azt mondja nekem, hogy hazai focipályán igencsak nagy arányban megverjük a Spanyol válogatottat, minimum megmosolygom. A világ összes sajtójában vezető hír lenne a dologból. Márpedig a dolog megtörtént, a Magyar válogatott 24:7-re megverte a Spanyolokat.

Igaz, a dolog labdarúgó pályán történt, de nem a hagyományos kerek bőr gurult a gyepszőnyegen, hanem a „tojás” repült többnyire a levegőben. Történelmi lépésnek is lehet nevezni, hogy alig pár évvel az első válogatott mérkőzése után az Amerikai Futball Válogatott Európa bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Az előzetes információk szerint két egyenlő esélyekkel induló gárda nézett farkasszemet egymással. A bemelegítéskor megfigyelt elszánt tekintetetekkel nem is volt hiba. Lett fotó onnan is és a mieink közül is.

Örvendetes volt körülnézni a Hidegkúti arénában, mert üres ülőhelyet talán egyetlen egyet sem lehetett látni. Ezek után természetes volt, hogy a hangulatfelelősöknek sem volt nehéz dolga. Fülsiketítő hangzavar és ötezernél is több torok biztatta a válogatottat.

A pályán a dolgok úgy alakultak az első pillanatoktól, mint a mesében. Szinte minden támadás pontokkal ért végett, s csak az volt meglepő, hogy a spanyolok feltűnően sokat ügyetlenkedtek. Olyan hibákat követtek el, amely alacsonyabb osztályokban sem megengedett.

Ki is használtuk alaposan az átjáróház védelmet, a rengeteg eladott labdát és a halvány napot kifogó vendég támadó sort. Huszonnégy nulláig meg sem álltunk! Utána természetesen visszább vettünk a lendületből és a vendégek is kezdtek egészen jól játszani. Igaz ez csak hét pontra volt elegendő.

A végén a gratulációknál az is elfelejtődött, hogy némi kakaskodás is belekeveredett a „programba”. Öröm volt nézni ezt a csapatot és csak reméljük, hogy az indulás csodája tovább folytatódik immár európai szinten is.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s