FBB TESTÉPÍTŐ ÉS FITNESS MAGYAR BANOKSÁG

  2019 október huszadika de. 11 óra egy jelentős esemény, egy nagy verseny kezdő időpontja. Verseny célja válogatás az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezésre kerülő IFBB Testépítő Világbajnokságra, az IFBB Felnőtt Fitness Világbajnokságra (Pozsony) és a Budapesten megrendezésre kerülő IFBB Junior Testépítő és Fitness Világbajnokságra.

Csak azok a sportolók indulhattak, akik aláírták a dopping nyilatkozatot. Volt tét, volt miért dolgozni és izgulni. Minden versenyző indult, aki reménykedett a sikeres megmérettetésen. A barátok, ismerősök, a sportág szerelmesei a nézőtéren izgultak szurkoltak. Remek volt a rendezés a zsűri munkája. A látvány akrobatikus bemutatókkal kezdődött, a fények, a ruhák, a sportolók mozgása lenyűgözte a nézőket.

A testépítés hazánkban a 60 -as években kezdődött, pincékben, elhagyott helyiségekben, házi készítésű súlyzókkal gyakoroltak, nem kevés hatósági ellenszenvvel. Lassan kialakultak a versenyzői csoportok, aki megszerezték az első magyar, majd európai szintű helyezéseket, érmeket. Ennek emlékére a rendezők megemlékezést tartottak, meghívva az érintetteket. Meghatottság és nem egyszer könny ült ki a szemekben az elismerő oklevelek átadásakor.

Tapssal és a jövő ígéretével köszöntötték Őket. Ma már támogatott és sikeres sportággá fejlődött. Bízhatunk hogy a nemzetközi megmérettetésről mosollyal és érmekkel térnek haza. Szurkolunk és izgulunk Értük.

Kép és szöveg: Szendrei Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s