“GÓLSZÓRÁS” MAC MÓDRA

Az idejét sem tudom, hogy utoljára mikor jutottam el jégkorongmérkőzésre. Figyeltem a bajnokság indulását és kerestem nekem való csemegét. Találtam is rangadókat, de mindig közbejött valami. A hétvégén aztán találtam magamnak mérkőzést, ami ígért izgalmakat, jó hokit.

A Tüskecsarnokba amúgy is szeretek járni, mert tudósítani, fotózni a legjobb adottságokkal rendelkező hely ebben a sportágban. A MAC otthonában szlovák csapat, a Nové Zámky vendégeskedett.Gyűltek a nézők is szép számmal. Zöld-fehér sálakban már a mérkőzés előtt kiváló hangulatot teremtettek a vendégszurkolók. Idősebb házaspárok, feltűnően csinos, fiatal hölgyek és egy srác hangszóróval a kezében. Természetesen nem maradt el tőlük sárga kalapjában a hazai „B közép” sem.

Elszánt arcú játékosak futottak ki a jégre és ez az elszántság egy pillanatra sem lankadt az első bedobás után. Kimondottan kiegyensúlyozottnak tűntek az erőviszonyok az első játékpercek után. Mindkét kapu egyformán forgott veszélyben a támadások során.

Aztán jött a hideg zuhany a MAC számára. Bálizs Bence hálója rezdült meg először belülről. A harmad végéig szinte minden pillanatban benne volt az egyenlítés, mert a jobb hokit a hazaiak kezdték játszani. Garát Zsombor gólja nem csak az egyenlítést jelentette, hanem azt is, hogy a MAC teljes egészében átvette az irányítást.

A második „menet” aztán hozta gólokat is. Szórta a találatokat a csapat, s a vendég szurkolok optimizmusa is szépen lassan elfogyott, bár becsületesen biztatták az övéiket. Négy-egy állt az eredményjelzőn a harmad végét jelző dudaszó megszólalásakor.

Az utolsó felvonásban már az elején lett volna lehetősége szépíteni a vendégeknek, de a büntetőnél Bálizs a helyén volt. Ezek után már nem volt megállás. Még hármat bepakoltak Sofronék és hét-eggyel zárták ezt a fordulót.

Nem véletlenül szólította fel már percekkel a vége előtt a hazai közönséget a vezér szurkolok hada, hogy: „Álljatok fel!” Rettentően szimpatikus volt, ahogy a vendég szurkolok Budapestet skandálva, felállva tapsoltak, amelyet a Mac szurkolók feléjük fordulva vastapssal viszonoztak. Így is lehet szurkolni!

Kép és szöveg: Koncz Dezső 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s