DALOLT A POROND

Sajtótájékoztatóval kezdődött a történet. Annyi mindent fotóztam már a Fővárosi Nagycirkuszban a különböző cirkuszi produkciókon kívül, hogy megszámolni sem tudom. Előfordult időnként, hogy a zene volt a főszereplő. A „Kötéltánc” címmel meghirdetett dalverseny is igencsak izgalmasnak ígérkezett. Vonzó lehetett benevezni a dalok megmérettetésre, hiszen egymillió forint volt az első helyezett jutalma.

Az is kiderült, hogy a zsűri is igencsak nagy nevekből áll, de nemes, neves előadók mutatják be a dalokat. Természetesen egy csodás kötéltáncos lány bemutatójával azért az igazi cirkuszi produkciók sem maradhatott el. mint ahogy a műsorban is szerepeltek artisták.

A verseny napján aztán érkeztek a vendégek is szép számmal, akik között felfedezhettem sok ismerős arcot, zenész társat. A zsűri elfoglalta, helyét és jöhetett a „daláradat”. Őszintén mondom, meglepődtem. A hasonló megmérettetésen megszoktam, hogy van egy-két gyengébb produkció, de ebben az esetben az első szám elhangzásától az utolsóig sodort magával a zene.

Mindenki élőben és mindenki magas színvonalon adta elő a dalt, többségben saját szöveget vagy dallamot. A hagyományosan slágernek nevezhető műfajtól kezdve a szinte már színházi produkción keresztül, a progresszív formáig megjelent minden.

Röpködtek a magas pontszámok és egy kis fehér golyó segítségével az előadások végén a közönség is szavazhatott. Meglepően szoros versenyben Dinnyés Dániel – Hegyi György „Ugye elkapsz majd” szerzeménye nyert, nem utolsó sorban Nádasi Veronika csodálatos előadásának köszönhetően. A kiváló kezdeményezés remélhetőleg folytatódik népszerűsítve a cirkuszművészetet.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s